Напишете дума/думи за търсене

Любимите рецепти на Зендая, Риана и Гуинет Полтроу, които да си приготвяме у дома

Снимка: Кадър от YouTube

Ястията, които обичат да похапват звездите не са толкова недостъпни и за обикновените простосмъртни. Те не се правят чак толкова сложно и всъщност съвсем спокойно може да ги приготвим у дома и изненадаме любимите си хора. Представяме ви три рецепти, които се оказват предпочитани от едни от най-известните знаменитости - Зендая, Гуинет Полтроу и Риана.

Спагети "Качо е пепе" – любимо ястие на Зендая

Продукти (за 2 порции):

200 г спагети

1 ч.л. едра морска сол (за водата)

1 с.л. черен пипер на зърна

60 г настърган пармезан

40 г настъргано пекорино романо (може да замените с още пармезан)

2 с.л. масло (по желание)

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера сложете около 2 литра вода да заври и добавете солта. Когато водата кипне, добавете спагетите и ги сварете според указанията на опаковката – до състояние ал денте. Докато пастата се готви, в сух тиган запечете леко черния пипер на среден огън за 1–2 минути, докато започне да ухае. След това го смелете или натрошете на едро. Отцедете пастата, като запазите около 1 чаша от водата, в която се е варила. В тигана с пипера добавете половината от водата от пастата и постепенно прибавете сирената, като разбърквате енергично до получаване на кремообразен сос. Върнете пастата в тигана и разбъркайте добре, така че сосът да я покрие напълно. Ако е необходимо, добавете още малко от водата за по-гладка текстура. По желание, добавете масло за още повече вкус и кремообразност. Сервирайте веднага с допълнително сирене отгоре.

 2. Салата с киноа и авокадо – любима на Гуинет Полтроу

Продукти (за 2 порции):

100 г киноа

1 узряло авокадо

1 краставица

1 малка червена чушка

6–8 чери доматчета

2 с.л. зехтин

Сокът от 1/2 лимон

1 с.л. ситно нарязан пресен магданоз

Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте киноата под студена вода и я сварете в съотношение 1:2 с вода (100 г киноа с 200 мл вода) за около 15 минути или според указанията на опаковката. След като поеме водата, оставете я да изстине. Нарежете авокадото на кубчета, краставицата и чушката на малки парчета, а чери доматчетата на половинки. В голяма купа смесете охладената киноа със зеленчуците и магданоза. Пригответе дресинга, като смесите зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер. Полейте салатата с дресинга и разбъркайте внимателно. Сервирайте ястието охладено или на стайна температура. По желание може да добавите и малко сирене фета или ядки.

 Бисквити с шоколадов чипс – любими на Риана

Продукти (за около 15 бисквити):

120 г меко масло

100 г кафява захар

50 г бяла захар

1 яйце

1 ч.л. ванилов екстракт

180 г брашно

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1/4 ч.л. сол

150 г шоколадов чипс (или нарязан черен шоколад)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°C и подгответе тава с хартия за печене.

В купа разбийте мекото масло със захарите до пухкава и кремообразна смес. Добавете яйцето и ванилията и разбийте отново до еднородна консистенция. В отделна купа смесете брашното, содата и солта. Постепенно добавете сухите съставки към маслената смес, като разбърквате с шпатула или миксер на ниска степен. 

Добавете шоколадовия чипс и разбъркайте внимателно. С помощта на лъжица оформете топчета от тестото и ги подредете в тавата, оставяйки разстояние между тях. Печете бисквитите 10–12 минути, или докато краищата леко се зачервят. , сИзвадете от фурната и оставете бисквитите да изстинат върху тавата за няколко минути, преди да ги преместите върху решетка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X