Напишете дума/думи за търсене

Действай като жена, мисли като мъж

Жените и мъжете обичат по различен начин. Това доказва Стив Харви – комик, водещ, продуцент в книгата си „Действай като жена, мисли като мъж”. Най-важното, което трябва да разберем е, че жените обичат и умеят да изразяват любовта си словесно, докато мъжете предпочитат да ни го показват по техен начин.

Така, че дори и мъжът да не ви залива с „обичам те”, бъдете спокойна, ако:

- ви представя пред приятелите си като своето момиче. Това мъжко изказване е по-ценно от каквото и да е обяснение в любов.

- задоволява потребностите ви – един мъж най-вероятно няма да дойде да ви утешава, когато сте болна, но стриктно ще ви купи всички лекарства, изписани от лекаря. Така той проявява загриженост.

- закриля ви – това е най-висшият начин мъжът да покаже чувствата си.

Мъжете са елементарни същества

Не ме бийте – това е цитат на Стив Харви. А щом един мъж го казва, може би знае най-добре. Според автора нуждите на силния пол се свеждат до три основни неща – подкрепа, вярност и секс. „Най-отговорно твърдя, че това е всичко, което искаме” – категоричен е Харви.

Тоест жени показвайте на мъжете си, че имате нужда от тях и че сте щастливи от присъствието им в живота си, защото ако ги възнаграждавате с искрена благодарност и признателност, те ще се стараят още повече.

Не забравяйте и че за мъжете любовта е преди всичко преданост – те имат нужда да знаят, че ще сме до тях, каквото и да се случи – ако ги съкратят, ако се провалят, ако не се справят...

И разбира се – секс. Стив е повече от ясен: „Разберете, че ние не се интересуваме от нищо друго така, както от секса. Затова, за Бога, не ни оставайте на сухо! Разговорите, гушкането и държането за ръце – приемаме ги, понеже знаем какво значение им отдавате, но ние искаме секс!”.

Флирт за една нощ или партньорка за сериозна връзка

Харви обаче изтъква, че цялата игра зависи от жената: „Не ние, а жените определят в коя категория ще попаднат – дали ще са флирт за една нощ или партньорка за сериозна връзка. Не винете играчите, а правилата на играта”.

Какво мнение ще си създаде мъжът за вас, се диктува от това, доколко вие самата владеете ситуацията и осъзнавате властта си. Затова не се колебайте да поставяте условия. Няма нищо лошо да заявите например, че не правите секс на първа среща (ако наистина е така обаче). Много мъже може и да си тръгнат веднага, но толкова по-добре за вас (особено, ако търсите сериозна връзка). Този, който е готов за обвързване, няма да се уплаши от условията. Стига обаче те да са ясни, да не ги променяте и да го хвалите, когато ги спазва. В противен случай мъжът просто се обърква.

5-те въпроса

Според Стив Харви всяка жена трябва да намери отговор на пет основни въпроса, преди да се реши на сериозна връзка с един мъж. Това не означава да му ги поставяте от упор, но с течение на времето по заобиколен начин да разберете мнението му.

- Какви са краткосрочните му планове – за да знаете дали искате да сте част от тях.

- Какви са дългосрочните му планове – избягвайте мъже, които нямат жизнен план, за да не буксувате и вие.

- Какво е отношение му към връзките – не само любовните, но и тези в семейството, с близките му, дори с приятелите му.

- Какво мисли за вас – как ви възприема и какво харесва във вас.

- Какво чувства към вас – отговорът трябва да е различен от този на предния въпрос, защото мислите са едно, а чувствата съвсем друго.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X