Напишете дума/думи за търсене

Лесен тарт със сладко, в който ще се влюбите

Един от най-бележитите ни гости в сп. "Рецепти за здраве" е  прекрасната кулинарна блогърка Радостина Ганева от Life bites. Представяме ви нейната лесна тарта - една рецепта, адаптирана от прочутия Дейвид Лебовиц, и изпълнена и снимана от Радостина.

Необходими продукти:

110 гр краве масло

100 гр захар

1 голямо яйце

1 жълтък

1/2 ч.л. ванилова есенция

260 гр брашно и допълнително за омесване

щипка сол

2 ч.л. бакпулвер

1 буркан сладко от малини (но може всякакво)

*ако използвате сладко от ядоги намалете захарта на 80 гр., за да не стане прекалено сладко;

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте краве маслото и захарта. Маслото трябва да е на стайна температура (т.е. леко меко), за да се разбие добре на крем. Ако нямате време да го чакате, просто го сложете в микровълнова фурна за 10 секунди. Към сместа добавете яйцето, жълтъка и ваниловата есенция (тук може да видите, как да си приготвите домашна).

2. В друга купа смесете брашното, бакпулвер, солта. Към сухите съставки бавно добавете мокрите. Разбъркайте добре. Увийте полученото тесто в алуминиево фолио и оставете в хладилник, за 30-40 минути, за да се охлади и стегне маслото.

3. Отделете 1/3 от тестото и го оставете настрана. Другите 2/3 разстелете върху тавичка с диаметър 24 см. Тестото трябва да покрие както цялата тавичка, така и ръбовете. Ако трябва си помогнете с пръсти. Надупчете тестото с вилица на няколко места, за да може диша.

4. Разпределете сладкото върху тестото.

5. Разточете останалата част от тестото и с помощта на формички направете украсата. Ако нямате, можете просто да направите тестото на руло (големината не е от такова значение). Нарязвате го на филийки и ги поставяте една до друга върху сладкото.

6. В предварително загрята фурна се пече на 180°C за 20-25 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X