Напишете дума/думи за търсене

Слънчевото хранене гони болести

Приживе духовният учител Петър Дънов казва, че най-добрите хирурзи, които познава, са природата и слънчевите лъчи. Само те режат най-правилно, отрязват болното, без да закачат здравото. Слънчевите лъчи лекуват и сутрин, и вечер.

Излагането на гърба на слънце премахва много болести

„Когато искате да се лекувате, излагайте гърба си на ранните слънчеви лъчи, мислете за тях и това, което представляват. Когато желаете да придобиете вътрешен мир, излагайте гърба си на залязващото слънце, а лицето си отправете на изток“, казва Учителят. Той обяснява, че ако неразположението ни се дължи на отрицателни мисли, добре е да насочим гърба си на юг, а лицето - на север. Излагането на гърба на юг помага и ако сме хремави или простудени. Правим ли слънчеви бани по половин час между 8 и 10 часа сутринта, мозъкът ни, който е като батерия, ще се напълни със слънчева енергия, а после ще се разпрати към всички части на тялото и ще започне да ги лекува. „Когато човек обърне дланите си срещу слънцето, това може да стопли цялото тяло, понеже топлината на нервите минава по цялото му протежение“, съветва още Дънов.

В чисто психологически план, колкото повече слънчева светлина приемаме в себе си, толкова по-голяма мекота и магнетизъм ще се развие в нас.

Учителят е убеден, че всички болести на ума произтичат от недоимък на светлина, на сърцето - от недоимък на топлина, а на душата - от недоимък на истина, затова трябва да си ги набавяме.

Съзерцаване на сутрешните лъчи

Преди първото съзерцание е добре да направим предварителна тренировка за подготовка на очите. Да запалим свещ и да я наблюдаваме внимателно пет минути всеки ден от седмицата, без да мигаме. Много хора днес практикуват схемата на Хира Ратан Манек (индиец, който се храни само със слънчева светлина – бел.ред.). Според нея слънцето се съзерцава до 10 секунди първия ден, като гледането се прави в първия час след изгрев и в последния час преди залеза му. Това са безопасните часове, в които учените са установили, че то няма вредни ултравиолетови излъчвания. През втория ден времето се удължава с още 10 секунди. На десетия ден взирането вече е 1 минута и 40 секунди. След като съзерцаването на сутрешните лъчи достигне 45 минути, практикуващият трябва да започне да го намалява с по 1 минута на ден. Когато се върне на времетраене от 15 минути, трябва да продължи с него всеки ден. Според други е най-добре слънцето да се гледа толкова, колкото е комфортно за очите. Понякога това са1-2 минути, понякога 15.

Ефектът от съзерцанието

Хората, които са опитали тази „тренировка на очите“, споделят, че са започнали да намаляват количеството храна, която приемат, без някой да им го налага. При други се намалява времето, необходимо за наспиване. Тези с главоболие получават облекчение. Очният нерв се заздравява и очите стават по-издръжливи на светлина. Всички са единодушни, че се чувстват по-щастливи, жизнени, енергични и се радват повече на живота.

Важно

След като спрете да гледате слънцето, затворете очите и наблюдавайте цветните петна, които се появяват в тъмното пространство. Когато те изчезнат, загледайте се в небето или в някоя много далечна точка, за да може да фокусирате погледа си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X