Напишете дума/думи за търсене

Време е да се погрижим за свежестта на краката си

Пролетта и лятото са сезони, абонирани за уханията на цъфнали дървета и цветя.

Понякога обаче мирисът, акомпаниращ на сандалите ни, е далеч по-неблагоуханен от този на природата.
Бактериите, които живеят върху кожата и в обувките, се хранят от потта, произвеждайки киселинен бипродукт, който смърди. Как да обезоръжим вредителя, прецакващ самочувствието и здравето ни.

За краката

Солена баня
Солта издърпва влагата от кожата, намалявайки количеството на бактериите, които виреят върху нея. Разтворете в леген с хладка вода 1 ч.ч. сол и накиснете стъпалата си за 20 мин. Правете това всеки ден в продължение на две седмици.

Киселинен дъжд
Ако искате да създадете дискомфорт на миризливите крака, къпете ги в оцет. Това също има изсушителен ефект върху вредителите. Смесете оцет с вода в съотношение 1:2, киснете засегнатите зони по 30 мин всеки ден в продължение на седмица.

Чайна церемония
Киселината в чая затваря порите, намалявайки нивото на потене. Освен това действа като натурален антибиотик и убива бактериите от стъпалата. Сложете две торбички черен чай в половин литър вода. Варете 15 мин, добавете два литра и половина студена вода и изсипете течността в леген. Киснете краката си по 30 мин всеки ден за седмица.

За обувките
Материалите като найлон може да задържат влагата от краката ни в обувките, затова избирайте чорапи, направени от естествени съставки. Памукът дава възможност на стъпалата да дишат.

Напръскайте ги
Допитайте се до консултантите в обувните магазини за подходящ спрей, с който да пръскате чепиците, преди да ги обуете. За всеки случай напръскайте и чорапите, ако ще ползвате техните услуги.

Напудрете ги

Няма нужда от специална пудра. Може да си послужите и с царевично нишесте, което много бързо и добре попива влагата.

-----

След баня слагайте между пръстите си памуци с медицински спирт. Той ще изсуши кожата между тях, възпрепятствайки бактериите.
използвайте медицински стелки, те имат и деодориращ ефект за вашите обувки и крака

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X