Напишете дума/думи за търсене

Какво представляват енергийните корди и как ни влияят

Вярваме, че близките ни желаят само доброто, но в желанието им да са до нас, понякога ни задушават, нападат определени наши енергийни центрове и ни оказват вредно влияние. Как става това, обяснява Петър Няголов - преподавател по саморазвитие и енергиен лечител.

Петър Няголов - преподавател по саморазвитие и енергиен лечител
Петър Няголов - преподавател по саморазвитие и енергиен лечител
По какъв начин ни се отразяват връзките с наши близки?

Човешките същества се обичаме така, че се привързваме и любовта ни е малко себична. Когато един човек ни каже „обичам те“, неминуемо става дума за създаване на т.нар. енергийни корди с него. Освен ако той не е с толкова развито самосъзнание, че да обича безусловно с универсална Христова любов. Повечето хора обичаме егоистично – „аз те обичам и ти си мой“.

Какво представляват енергийните корди?

Те са като протегнати енергийни ръце, като магистрали, и по тях протича енергия, става обмен. Този поток може да е двупосочен, ако връзката е много жива, но и да е еднопосочен, ако се интересуваме от даден човек, но той няма особен интерес. Интимните партньори свързват енергийните си центровете под пъпа, които отговарят за половите органи, и започва борба за надмощие.

Защо понякога са сложни и взаимоотношенията между родители и деца?

Виждал съм как майка, която е привързана към сина си, енергийно се опитва да контролира интимния му живот посредством такива корди. Често майката ревнува сина като жена. Затова свекървите са толкова трудни.

Как можем да се предпазим или да се освободим от тези корди?

Уважавай близкия човек, който и да е той! Дай му свобода, пребори се със собствената ревност! Тя говори, че ти имаш проблем. Зачитай партньорството на високо осъзнато ниво! Никой никого не притежава. Истинската любов не е егоистична. Тя е описана в християнските писания и гласи: „Любете се един друг, както аз ви възлюбих! Обичай ближния, както обичаш себе си! Обичай врага си.“

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X