Напишете дума/думи за търсене

Навици, които вредят на здравето през зимата

Зимата изисква различно отношение не само от страна на гардероба, но и от страна на нас самите, що се отнася до здравето. Не е лесно да останем здрави и активни, когато повечето от нас предпочитат да спят зимен сън в очакване на пролетта.

Въпреки това не е толкова трудно да се разделим с някои навици, ако искаме да останем в добра кондиция в студените месеци.

Сливи за шоколад

Мразовитото време и храната, която ни носи комфорт, вървят ръка за ръка. Купа с пуканки, повечко шоколад... Посягайте към тях по-рядко. Вместо това наблегнете на плодовете и зеленчуците.

Пийте достатъчно вода

Това, че навън не пече слънце с летни температури, не означава, че тялото ви не е податливо на дехидратация. Пийте същото количество вода както и през лятото.

Внимавайте с прекалено горещите душове

Когато си премръзнал, е чудесно да останеш под жежкия душ за по дълго време. Това обаче изобщо не е добре за кожата. Ако в началото се чувствате блажено, на по-късен етап кожата ще ви напомни що е то досаден сърбеж и дискофморт.

Не прекалявайте с висенето пред мониторите

Прекалената интеракция с монитора на компютъра, таблета или взирането в телевизора няма да донесе нищо добро за съня. Синята светлина, която се излъчва от тези устройства, обърква мозъка и забавя отговора на хормоните, отговорни за дрямката. Изключвайте тези техники поне 30 мин, преди да си легнете.

Не висете вкъщи

Студено, нестудено на кожата й трябва витамин D, който може да бъде набавен само и единствен от слънцето, а такова в хола няма. Разходката на свеж въздух от време на време е чудесна за целия организъм. О, и не забравяйте слънцезащитния крем. Нищо че понякога не усещате лъчите върху лицето си.

Мийте ръцете си редовно

Есента и зимата винаги вървят с грип. С по-засиленото стоене на закрито се увеличава и рискът да пипнем нещо, което е било докосвано от заразен човек. Затова мийте ръцете си по-често и не пипайте лицето си с неизмити такива.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X