Напишете дума/думи за търсене

Защо не трябва да допускаме да измръзне лицето ни

Не пренебрегвайте студа, вятъра и повишената влажност на въздуха – те може да станат причина за дерматологични проблеми, с които после дълго да се борите. За да ги избегнете, ви предлагаме няколко лесни, но безценни beauty правила за зимата.

Вода във всякакви разновидности

Заради ниските температури и силния вятър кожата на лицето през зимния период почти постоянно изпитва недостиг от влага. Сухата кожа страда от зачервявания, усещане за опъване, излющване. Можете да отстраните недостига на влага по няколко начина. На първо място, пийте най-малко по 1,5–2 л вода дневно – така ще подобрите общото здравословно състояние на целия си организъм. Освен това, използвайте редовно хидратиращи кремове за лице, с които ще постигнете омекотяващ ефект. Обърнете внимание кои козметични продукти са подходящи за вашия тип кожа. Най-добрият вариант е овлажняващ крем, специално направен за зимата, тъй като тези продукти притежават допълнителни защитни функции. Опитайте се да прекарвате колкото се може по-малко време в помещения с климатик, тъй като в тях въздухът е твърде сух. Ако не е възможно, използвайте овлажнители за въздух.

Профилактика на зачервяването

Един от най-неприятните ефекти на студените месеци е зачервяването на лицето. Получава се заради резките колебания в температурите, на които е подложена кожата ни, когато излизаме от топлите помещения на студа навън – зачеряването е причинено от разширяване на кръвоносните съдове. Може да се справите, ако редовно правите на лицето си парна баня и често вземате контрастни душове. Заниманията със спорт също спомагат за укрепване на кръвоносните съдове. Допълнителен помощник в това отношение е витамин С, който повишава нивото на колаген в кожата и възвръща еластичността й.

Подхранващи маски

Подхранването на кожата в студентите месеци има първостепенно значение. Може да си купите готови маски от магазините за козметика или да си ги приготвите сами. Преимуществото във втория случай е, че ще използвате само натурални продукти, без консерванти, ароматизатори и оцветители. Накиснете в гореща вода 1–2 с.л. овесени ядки, докато омекнат, смесете ги с малко намачкан ананас и добавете 1 ч.л. течен мед. Разбъркайте добре и нанесете на лицето на равномерен слой. След 10 мин измийте с топла вода.

Ако все пак лицето ви измръзне

Първото, което трябва да направите в тази ситуация, е да осигурите достатъчен приток на кръв към лицето. Раздвижете се активно, клекнете, накланяйте и изправяйте главата си. Изпийте чаша горещ чай със захар – освен че ще се сгреете, глюкозата се подобри кръвообращението. Направете лек, внимателен масаж с пръсти. В никакъв случай не разтривайте лицето и не използвайте за това сняг. Ако измръзването е силно, обърнете се към лекар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X