Напишете дума/думи за търсене

6 лесни начина за отслабване преди отпуск

Ако все пак не сте успели да отслабнете преди лятото, възползвайте се от нашите съвети, които ще ви помогнат да спасите положението преди отпуската. Не става дума за екстремни диети и гладуване – всекидневното спазване на тези лесни правила ще ви помогне да постигнете бърз резултат.

Преразгледайте отношението си към кафето

Само по себе си кафето има куп полезни качества, когато се консумира в умерени количества. Много от нас обаче го харесват във вид на капучино или лате, в които наред с млякото, често присъства и захар. Освен това, мнозина не могат да си представят следобедната кафе пауза без бисквити или парче торта. Всичко това добавя към напитката калории и допълнителни сантиметри към обиколката на талията. Затова преосмислете навиците си и се опитайте да свикнете с черното кафе (най-много по едно-две на ден), без да го комбинирате със сладкиши.

Преценете порциите

Повечето хора нямат правилна преценка за размера на порциите и сипват в чинията си повече, отколкото им е необходимо. Помислете колко калориите приемате и колко се движите – така ще получите реална представа за това от какво има нужда тялото ви. За да се нахраним, обикновено нямаме нужда повече от шепа – шепа и половина храна.

Яжте супа

Зеленчуковите супи за незаменим съюзник на тези, които искат да отслабнат. В тях има малко калории и много фибри, което дава едновременно усещане за ситост и лекота. Особено препоръчителна при сваляне на килограми е зелевата супа, а за горещините няма нищо по-вкусно от студените супи (таратор, гаспачо). Ако обядвате супа всеки ден, само след две седмици ще забележите резултата.

Средиземноморска система на хранене

Въпреки че французите, гърците и италианците се хранят с висококалорични продукти като макароните, сирената и десертите, те рядко страдат от наднормени килограми. Основната им тайна е голямото количество пресни зеленчуци и плодове, риба, зехтин. Свикнете да си готвите вкъщи и забравете за хамбургерите и пържените картофи, маргарина и готовите сосове.

Откажете се от фрешовете

Ясно е, че ако искате да отслабнете, не бива да консумирате газирани напитки и сокове от кутия. Но прясно изцедените сокове също ви отдалечават от тънката талия заради високото количество захар и липсата на фибри. Иначе казано, от фреша ще получите калории, но няма да се заситите.

Не повече от чаша вино дневно

Някои по-строги диетолози дори препоръчват напълно да откажете алкохола, докато сваляте килограми. Освен че изостря апетита, алкохолът съдържа и доста калории.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X