Напишете дума/думи за търсене

Модни тенденции в секса

Оказва се, че дори сексът може да бъде актуален или демоде. Сексолози от целия свят твърдят, че в последно време все по-често техни пациенти завяват за една особеност на сексуалното си поведение.

Става дума за сексуалната зависимост. На това течение са подвластни както мъжете, така и жените. Обаче сексоманията се появява по различен начин у представителите на двата пола.

При мъжете зависимостта от секса се изявява във влечение към виртуални ласки, докато жените са по-големи традиционалистки и предпочитат обичайните плътски наслади. При това представителите на силния пол страдат от сексомания от време на време, а жените усещат постоянна потребност от секс.

От здравословна гледна точка тази тенденция е по-опасна за жените, тъй като неутолимото сексуално желание води до честа смяна на партньорите и увеличава риска от заболявания, предавани по полов път.

Според мнението на специалистите, модата на сексоманията се е родила благодарение на звездите. Няколко известни личности (Дейвид Духовни, Тайгър Удс, Майкъл Дъглас и неверният бивш съпруг на Сандра Бълок Джеси Джеймс) се обявиха за сексхолици и оправдаха с това безбройните си изневери.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X