Напишете дума/думи за търсене

10 стъпки за бързо и безболезнено влизане във форма

Научете се да различавате глад от лакомия

По-често усещаме желание да се храним, отколкото необходимост. Мислим си за някаква храна или усещаме аромата ѝ от ресторантче наблизо и решаваме, че сме гладни. Но по-вероятно е просто да ни се хапва, отколкото да сме гладни. Ако сте решили, че сте на диета, вероятността постоянно да чувствате глад на психологическа основа е огромна. Затова прилагайте трика с водата или с плод. Те със сигурност ще притъпят глада ви. Другото е лакомия.

Бройте крачките и калориите

Има много безплатни приложения за смартфони, които броят крачките ни постоянно, стига да носим телефона със себе си. Тези приложения имат и опция да броят калориите на храните, които ядем, ако ги въведем. Така постоянно знаем каква е калкулацията на приетите и изразходваните калории.

Започнете да тренирате

В началото на годината всички си обещаваме, че след празниците ще отидем във фитнеса. Но още преди първото си посещение там се отказваме безславно. Трикът е да започнете от днес. И то не с безпощадна тренировка, присъща на фитнесманиак, а с леки и кратки серии. В интернет може да намерите 10-минутни тренировки за тонус, които са лесно и приятно начало на вашето връщане във форма. Или просто направете 10 клека и 10 коремни преси, а всеки ден увеличавайте бройката им с по 5 или 10. Единствената вредна тренировка е пропуснатата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X