Напишете дума/думи за търсене

10 стъпки за бързо и безболезнено влизане във форма

Няма забранени храни

В никакъв случай не си забранявайте храни. Мозъкът ви веднага реагира и ви се иска да си хапнете точно нещата, които не трябва. Яжте разумно, но ако ви се прииска да си хапнете шоколад, направете го (но само едно блокче). Останалия шоколад споделете с колеги, семейството или запазете за утре. През останалото време наблегнете на салатките, плодовете, месото и рибата.

Яжте разнообразно и често

Още едно “изтъркано” правило, но наистина работещо. Ако се храните по 6 пъти на ден, като 3 от храненията са основни (закуска, обяд и вечеря), а другите 3 - междинни (плодове, явки, фрешове), ще изпитвате постоянна ситост и удовлетвореност от менюто си. Така ще мислите по-рядко за любимите си вредни храни.

Пийте по чаша вода преди хранене

Когато изпитвате глад, пийте вода или чай, а ако продължавате да се чувствате гладни, яжте толкова, колкото да се заситите. Старите хора казват, че човек се е наял, когато му е най-вкусно, и тогава трябва да спре. Ако можете, спазвайте това правило за ситост. Течността засища глада и пълни стомаха ви. Така ще ви остане по-малко място за храна и ще погълнете по-малко калории.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X