Напишете дума/думи за търсене

Диетата Медифаст сваля 3 кг за седмица без гладуване

Американски здравни експерти се заеха със задачата да изследват диети и тяхната полезност и ефикасност. 

Параметрите, по които са оценявани различните режими на хранене, са леснота на спазване, хранителни стойности, безопасност, ефективност в загубата на тегло и в превенцията от диабет и сърдечни заболявания.

предимства

Достатъчно питателна

без следене на въглехидрати или калории

недостатъци

храна на прах

трудна за спазване

Tип: нискокалорична

Цел: Загуба на тегло

Твърдението: Ще отслабнете 3 кг за една седмица без гладуване

Теорията: Ако се придържате плътно към позволените продукти за консумиране и ги допълвате с по едно месно или зеленчуково предястие на ден, ще сте сити и добре подплатени с протеини, фибри. Освен това ще приемате до 1000 калории на ден.

Как работи?

Хората, които са на тази диета, предпочитат плана “5&1” plan. В него се включват 6 хранения на ден, пет, от които са ограничени до Медифаст продукти – шейкове, протеинови вафли, овесена каша, супи и парченца сирене. Шестото хранене, което може да консумирате по всяко време на деня, представлява месно-зеленчуково предястие. Подходящи храни са рибата, пилешки гърди без кожа, тофу, зелена салата, тиквички и гъби. Забранени са обаче зеленчуците, съдържащи много скорбяла, пълнозърнестите храни, плодовете и обезмаслените млечни продукти.

Ще свалите ли килограми?

Ако спазвате педантично условията на тази диета, ще имате видим ефект.

Съществуват ли рискове за здравето?

Не повече от другите диети. Възможно е да се сблъскате със странични ефекти като крампи в краката, замайване, умора, главоболие, отпусната кожа, обриви, газове, диария, лош дъх, запек и промяна в цикъла.

Лесна ли е за спазване?

В началото може и да ви е трудно да ядете малки порции от конкретни храни. Но поне ви остава утехата, че не броите калориите и въглехидратите във всяка хапка. Рецептите за тази диета може да се намерят лесно в интернет. Хапването навън е приложимо, но алкохолът не е за предпочитане.

Ситост

С Медифаст диетата се чувствате достатъчно сити. Тя не забранява приемането на протеини и фибри, които със сигурност ще ви създават чувството за пълен стомах.

Скъпа ли е?

За 4 седмици храната за режима „5&1” е 300 лв. Вие преценете сами дали ви е удобно на портфейла.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X