Напишете дума/думи за търсене

Говеждо с лимон и гъби

необходими продукти:

500 г говежди котлети

1/4 ч.л. морска сол

2 ч.л. олио

2 с.л. каперси

1/4 ч.ч. бяло вино

2 с.л. лимонов сок

3 с.л. масло

4 ч.ч. рукола

200 г гъби

200 г картофи

начин на приготвяне:

1 Загрейте олиото на средно висока температура и добавете осоленото месо в него за 4 мин, като по средата на времето обърнете котлетите. Махнете от огъня.

2 Сложете каперсите за 30 сек. След това изсипете виното. Гответе, докато се изпари половината от него. Това отнема около 2 мин.

3 Прибавете лимоновия сок и разбъркайте. Към сместа прибавете маслото и леко разбийте, за да се получи сос. Ако се налага, сложете малко сол.

4 Сварете картофите и сотирайте гъбите.

4 Върнете котлетите на огъня, за да се смесят със соса. Разделете руколата между 4 чинии, а отгоре сложете месото. Поръсете със соса и гарнирайте с картофите и гъбите.

Руколата съдържа добри нива на витамин С, който е мощен антиоксидант. Храните, богати на този витамин, предпазват тялото от скорбут, развиват устойчивост към инфекциозни агенти, подобряват имунитета и се борят срещу свободните радикали в организма.

За още неустоими рецепти и съвети за бързо и здравословно готвене търсете новия брой на сп. "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X