Напишете дума/думи за търсене

Искра Ангелова: Не може портфейлът на мъжа да е врата към сърцето му

снимки: Валентин Киров и Донка Златанова за Studio blick
снимки: Валентин Киров и Донка Златанова за Studio blick
Защо се случва така, къде грешим?

- Това се случва не само у нас, пусни MTV - всички са по сутиени и приличат на барбита. Тук би трябвало да дойде на помощ църквата. Трябва да имаме елементарен свян и морални устои, които се възпитават в семейството и училището. Децата трябва да имат някакъв респект към нещо. А сега ни внушават, че трябва да се продаваме максимално скъпо.

А какво мислиш за медиите с кървищата и убийствата, които вкарват в живота ни, това продава ли?

- Медийте загубиха човешкия си облик. Това е блато, в което се кисне човек. Как тогава да се стреми да стане по-добър, по-образован и благороден. Затова трябва да си правим внимателно избора всеки ден какво да четем и гледаме. Моралният крах, в който се въртим и живеем ме ожесточава. Ставам като войн, който фанатично защитава някакви елементарни принципи.

Вярваш ли в теорията за голямата конспирация?

Не вярвам, че някой се опитва умишлено да ни опростачи. Стоя зад принципите на капитализма, на авторката Айн Ранд, която чета, сякаш чета Библията. Смятам, че човек трябва да работи, да действа, да печели повече, защото е по-добър от другия. Не вярвам в равенството. Някои са по-добри, по-кадърни. Знам, че звучи безсърдечно, но това не значи, че не бива да се правят добрини и да съчувстваме. Като погледнеш един човек и го обградиш с любов, той ще се държи по съвсем друг начин с теб. Така можем да избегнем много конфликти, които ни съпътстват. И този лаф, че парите трябва да се въртят – смятам, че човек може да отиде в скъпа сладкарница, когато има най-малко пари и да си купи най-хубавото парче торта.. Ако стискаш и пестиш, мисленето ти е на беден човек и привличаш бедност. Мисля, че цялата тази световна криза е, за да си извадим поука, че трябва да сме щастливи и с малкото, което имаме.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X