Напишете дума/думи за търсене

Салата от леща с моркови и сирене

необходими продукти:

2 с.л. зехтин

1 с.л. кимион на семена

500 г моркова

1 с.л. мед

250 г леща от консерва

1 глава червен лук на ситно

сокът на 1/2 лимон

1 шепа мента

85 г натрошено сирене

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурна на 200°C. В плитка тава сложете зехтина, кимиона, морковите и сол. Печете 25 мин, като по средата на времето разбъркайте. 5 мин преди да извадите от печката, поръсете с меда.

2 Смесете лещата, лука, лимоновия сок, остатъка от зехтина, сол и черен пипер и загрейте на средна температура.

3 Разбъркайте двете микстури и сервирайте с натрошено фета сирене.

За още вкусни рецепти, съвети на специалисти и практични указания търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.

В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.

От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X