Напишете дума/думи за търсене

Неща, които трябва да изхвърлим при пролетното почистване

С наближаването на топлите месеци идва и нуждата от сезонно почистване на дома. Сигурно ви се е случвало десетки пъти да се заричате да изхвърлите всичко ненужно, но на финала отново сте заринати от куп непотребни вещи. Всяка е там поради различна причина - било то защото ви е жал да я махнете или защото "може все някога да ви потрябва". Вижте някои от нещата, с които не бива да правите компромис тази пролет и е добре да изхвърлите на мига.

1. Храна с изтекъл срок на годност

Отваряте най-горния шкаф в кухнята, а той е препълнен с отворени пакети с макарони, спагети и прочее, които си стоят там вероятно от 2 години и са използвани само по веднъж. Опитвате се да откриете нещо, а те започват да падат и съдържанието им се разпилява. Освен че създават хаос, те събират мравки, пеперуди и всякакви насекоми. В случай че държите да ги запазите, ги организирайте по кутии, за да ви бъде по-лесно.

2. Стари вестници и списания

Добрият стар куп от вестници и списания винаги стои в някой ъгъл. Имате ли представа колко прах събира обаче?

Същото се отнася и за канцеларските материали и касови бележки. Отделете си ден, в който да ги съберете и ги продайте за вторична суровина.

3. Сбогувайте се с дрехите, които не носите

Дънките, които вече цяла година не слагате, няма да ви потрябват. Нито тениската ви от тийнейджърство, която по незнайни причини също складирате. И не се самонавивайте с изречението "дал съм пари". Ако домът ви се превърне в килер, то със сигурност ще ви коства много повече средства да го ремонтирате след време. Съберете всичко ненужно и го дарете в дом за деца или на ваши познати, които ще го използват. По-захабените потници и блузи пригодете за парцали за бърсане.

4. Почистете несесера си с гримове

Изхвърлете старата спирала, червилата с изтекъл срок и въобще всичко, което никога няма да сложите на лицето си. Когато в несесера ви има безпорядък, времето за гримиране сутрин се удължава двойно.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X