Напишете дума/думи за търсене

Няколко трика за уголемяване на очите с грим

Гримът може оптически да повдигне веждите и да направи очите по-забележими. Не е трудно да си го направите сами. Необходими са ви тоник, база, сенки - светли и един тон по-тъмни, бял седефен молив, сенки за вежди, очна линия, спирала.

Веждите трябва да са идеално почистени, в противен случай ще получите обратен ефект. Подчертайте ги със сенки, които са с полутон по-тъмни от естествения им цвят. Внимавайте да не прекалите с тъмния нюанс.

Почистете клепачите с тоник. Нанесете базата върху целите клепачи. После положете светлите сенки на равномерен слой и ги разнесете към веждите. Върху външния край на клепачите сложете по-тъмните сенки. Оставете празно място под дъгата на веждата и непосредствено над миглите и ги изсветлете с хайлайтер, за да се уголемят визуално очите. Вътрешният ъгъл на очите и основата на миглите на горния и долен клепач изсветлете с белия молив.

След това дръпнете едва забележима очна линия, като започнете от вътрешния ъгъл на клепача и от средата я удебелите в посока към външния край, завършвайки с извивка нагоре. Изчакайте да изсъхне и ги минете със спиралата, извивайки ги нагоре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X