Напишете дума/думи за търсене

В кухнята на Богдана Карадочева: Не гответе, когато сте тъжни (+рецепта)

Как пазарувате?

Купувам каквото видя! За това не обичам да ходя по големите хипермеркети. След това половината неща, които съм взела не са ми необходими.

Вярвате ли, че човек може да влага емоции в храната и така да я предаде на околните?

Трябва да се готви с любов! Преди време четох някъде, че когато си в лошо настроение и когато плачеш и си тъжен, не бива да готвиш, защото това разваля храната, която приготвяш. Затова аз готвя, когато имам настроение.

Кои са продуктите, които винаги имате под ръка?

Месо! Ние сме месоядни в къщи и ако няма месо на масата, оставаме гладни.

Вашият съпруг Стефан Димитров готви ли?

Никога! Наскоро изпържи едни яйца и цял ден говори за това. Една нощ искаше да направи палачинки в три сутринта, аз бях заспала, идва и ме събужда с въпроса: „Как се правят палачинки?”. В просъница започвам да му диктувам яйца, брашно, щипка сол... и след две минути” „Колко яйца?”, „Колко брашно?” станах и му направих сместа. Пържи палачинки до шест сутринта, от което излязоха само две. Всички друго каша. Оттогава решихме да не готви повече.

Плодовият пай на мама

необходими продукти:

5 яйца

250 г брашно

250 г пудра захар

250 г масло

ванилия

плодове според сезона

начин на приготвяне:

1 Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг, заедно с ванилията.

2 Разбъркайте с миксер маслото и захарта, прибавете брашното, жълтъците и разбитите на сняг белтъци.

3 Сложете тестото във форма за печене, поръсете го с брашно и отгоре наредете плодове според сезона.

4 Изпечете сладкиша на 200°C за 35-40 мин.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X