Напишете дума/думи за търсене

Този бич, наречен псориазис

Псориазис - едно от често разпространените кожни заболявания. И по тази причина с него са свързани всякакви митове и легенди. Каква е истината за заболяването накратко.

Псориазисът се появява и при мъже, и при жени, като се обостря през зимните периоди. Характеризира се с изменения в структурата на кожата в определени участъци на тялото – по кръста, на лактите и коленете, в окосмената част на главата. Освен това то се съпровожда от проблеми с метаболизма и в ставите. Лесно разпознаваемите симпотми за псориазис са червените кожни петна, покрити с бели люспи. Кожата в засегнатите участъци става толкова суха, че чак започва да пари и сърби. В напреднал стадий усещаме болки в ставите, които могат да доведат дори до трудности в движението.

Причините за появята на псориазис са многобройни и нееднозначни: генетична предразположеност, травми, инфекции, хормонални изменения, стрес, прием на определени лекарства. Най-често страдат млади хора до 20-годишна възраст и такива над 50-55.

Неприятното е, че това заболяване е хронично и тъкмо когато решим, че сме се избавили от него, то се появява отново.

Лекарите препоръчват да се спазва щадящ режим на хранене, като се избягват консервирани и пакетирани храни, както и прекалено кисели продукти. Добрата хидратация също е от огромно значение за туширане на болестта.

Народната медицина предлага няколко средства срещу проблема: с домашно приготвен крем с куркума, с компреси от лапад или от ябълков оцет със зехтин, просо, смесено с бира и т.н. За всеки от тези лекове обаче е необходимо много време – и за да приготвите крема или компреса, и за да ги прилагате достатъчно дълго, че да получите желания резултат.

Писахме нееднократно за невероятните свойства на козметиката от Мъртво море и тук ще ги споменем отново. От скоро на пазара компанията Juman предлага няколко продукта, които комплексно да решат проблема с псориазиса: това са кал от Мъртво море, шампоан, крем за много суха кожа и сол от Мъртво море. Не е необходимо да използвате всички тях наведнъж, за да усетите облекчение. Започнете с предпочитания продукт, минете на по-лек режим на хранене, дръжте бутилката с вода постоянно под ръка и повярвайте, че този проблем скоро ще бъде в миналото за вас.

Повече информация за компанията и предлаганите продукти може да получите на фирмената интернет страница www.juman.bg или във Фейсбук.

X