Напишете дума/думи за търсене

13 изумителни разлики между жените и мъжете

Ясно е, че мъжете са от Марс, а жените от Венера. Двата пола виждат света по различен начин, живеят живота си по различен начин, обичат по различен начин.

Кои са 13-те най-явни разлики между господата и нежните им половинки.

1. Събличат се по различен начин

Мъжете събличат блузите си директно през главата, без да се притесняват, че ще разтегнат бието и деколтето на дрехата. Жените пък кръстосват ръцете, за да съблекат роклите си и ги обръщат наобратно, преди да ги сложат в коша за пране. Различното събличане се дължи на факта, че дамските дрехи са доста по-тесни от тези на господата и е почти невъзможно да ги съблекат през главата.

2. Показват ръцете си различно

Когато помолиш мъжете да си покажат ръцете, те винаги показват дланите си, докато жените избират да представят горната им част.

3. Хвърлят топка различно

Мъжете обикновено хвърлят топката нагоре, а ръката им е зад главата, докато жените предпочитат да хвърлят топката от ниско, държейки я с две ръце пред тях.

4. Прозяват се различно

Мъжете покриват устата си с ръка, стисната в юмрук, докато жените с отворена длан.

5. Чуват звуците различно

Жените имат по-добър слух от мъжете. Мозъкът на дамите е програмиран да чува детския плач, докато в същото време господинът до тях ще поспива сладко-сладко. И ако през две преки котенце мяука, жената ще е тази, която ще го чуе. Мъжете обаче по-добре различават посоката, от която идва звукът.

6. Сядат различно

Жените обикновено си кръстосват краката, а мъжете предпочитат да седят разкрачени. Това се дължи най-вече на разликата в дрехите, които носят двата пола. Не е много удобно да се разкрачваш, ако носиш къса пола. Освен това при мъг тази поза показва типичната му заявка, че е алфа, демонстрирайки своята мъжественост.

7. Мъжко дясно и женско ляво

Мъжете никога не бъркат ляво и дясно, защото при тях или една половина на мозъка работи или другата, но никога едновременно. При дамите не е така, но ако попитате една жена коя е лявата й ръка, може да има няколко секунди забавяне на отговора.

8. Виждат различно

Мъжките очи гледат напред и надалеч, все едно гледат света през бинокли. Това се нарича тунелно виждане, което помага на ловеца да следи своята плячка. Затова са склонни да обвиняват половинките си, когато не могат да открият единия си чорап, ключовете за колата и други вещи, които са грижовно прибрани от любимите им – защото буквално не са им пред очите.

Дамите пък имат много по-добро периферно зрение. Смята се, че това е така заради екзистенциалната й грижа към децата, които постоянно трябва да държи под око и да реагира мълниеносно при опасност.

Макар и мъжете да обичат да се подиграват на жените за шофьорските им възможности, статистиките на застрахователните компании сочат, че дамите по-рядко влизат в пътни инциденти, в които автомобилът е ударен отстрани. По-скоро може да задерат бронята, докато паркират, заради недостатъчно развитито им чувство за пространство.

9. Връзват халатите си различно

Жените стягат колана на халата около кръста си, докато мъжете го връзват на ханша си. Предполага се, че дамите правят това, за да подчертаят достойнстватана фигурата си, докато на мъжа не му пука за това.

10. Интерпретират сигналите по различен начн

Жените могат да разчитат визуални, вербални и всякакъв тип сигнали, които останалите им предават почти мигновено. Когато жена влезе в стая с непознати, тя ще забележи двойките в компанията, хората без половинки и кой в какво настроение е. Когато мъж влезе в стая, той първо ще забележи обстановката. Къде са най-близките изходи, ще потърси сред хората познати лица и ще се опита да разбере кой може да му е приятел и кой враг.

11. Вършат задачите различно

Мъжете могат да се концентрират само върху едно-единствено нещо. Ако се опитате да говорите с него, докато той се бръсне, има голям шанс той да се пореже дълбоко, опитвайки се да ви отговори. Жените, от друга страна, са мултитаскинг. Това се дължи на еволюционното развитие на мозъците и на факта, че преди хилядолетия мъжете са били концентрирани сам и единствено в лова. Защото ако не се прибере с храна, цялото семейство остава гладно. Докато жената, ако се съсредоточава само върху брането на гъби, то със сигурност някое дете ще осъмне в спешното отделение.

12. Справят се с проблемите различно

Когато жената има проблем, ще говори с приятелка, с майка си, с любимия си, ако се наложи, и с човека на съседната седалка в градския транспорт. Ще си излее душата в дневника, ще пише статуси в социалните мрежи. Колкото повече дискутира проблема, толкова по-леко й става на душата.

При мъжете нещата стоят точно обратното. Те са в състояние да прекарат седмици в мълчание пред телевизора. Господата сесправят със стреса и проблемите, като се дистанцират от тях. И когато се поуспокои, започва да търси решение.

13. Помнят различно

Паметта на жената е като гигантска секция, в която тя събира всякакъв тип информация. Независимо дали говорим за любимата храна на някой неин далечен братовчед или за имената на децата на най-добрия приятел на мъжа й от казармата.

Мъжете пък имат склонност да помнят само това, което им се струва важно и често обвиняват половинките си, че си пълнят главите с глупости. Да, ама ако жените не помнеха рождения ден на свекървата, най-вероятно и мамините синчета щяха да си изпатят, пропуснали да поздравят собствените си майки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X