Напишете дума/думи за търсене

Защо Витамин С е толкова важен?

Витамин С (аскорбинова киселина) е водоразтворим витамин , мощен антиоксидант , който не се синтезира в човешкият организъм. Хората трябва да го получават от храната. Аскорбиновата киселина е широко разпространена в природата. Съдържа се в пресните плодове и зеленчуци : лимони,портокали ,чушки ,цитруси , горски плодове и др. Шипките са един от най-богатият естествени източници на витамин С. Той помага да се предпазим от общото замърсяване на околната среда, стимулира имунитета и е от жизнено важно значение за нас.

На първо място този изключително важен витамин подобрява дейността на белите кръвни телца, които от своя страна имат функцията да откриват, разрушават и изяждат вирусите и бактериите. Белите кръвни телца на хора, които приемат витамин С в по-голямо количетво се отличават със значително по-голяма активност. Витамин С е изключително важен антиоксидант. От своя страна той усилва действието на други антиоксиданти като всеизвестните ни витамини А и Е. Може да се твърди, че тези три витамина са жизненоважни един за друг (имат синергична връзка), понеже всеки от тях има свойството да усилва и подпомага значително действието на другите два.

Витамин С е необходим за биосинтезата на колаген, Л-карнитин, и някои невротрансмитери, също така участва в обмяната на белтъчините и въглехидратите. Колагенът е основен компонент на съединителната тъкан, която играе ключова роля в заздравяването на рани. Витамин С е важен антиоксидант и е нужен за да се синтезират други антиоксиданти в тялото, включително алфа-токоферол и витамин Е. Изследванията доказват, че витамин C ограничава вредните ефекти на свободните радикали чрез своята антиоксидантна активност. В допълнение към биосинтетични и антиоксидантни функции, витамин C играе важна роля в имунната функция на оргазизма и подобрява усвояването на желязото. Недостигът на витамин С причинява скорбут,който се характеризира с умора, обща слабост и нарушаване на съединителната тъкан. Аскорбиновата киселина има голямо значение за развитието на здравите клетки в организма, правилното абсорбиране на калция, нормалното развитие и възстановяване на тъканите. Тя участва и в процесите на кръвосъсирването и подсилва стените на капилярите.

Тук на помощ идва хранителната добавка на фирма Криейтфарма ЕООД, С-Long, витамин С – пелети с удължено действие в твърда желатинова капсула.

Хранителната добавка C-Long се препоръчва за:

Хора подложени на умствена и физическиа преумора в следствие на стрес.

• При простуда и грипни състояния.

• За поддържане на добър имунитет на организма.

• За хора употребяващи алкохол и цигари.

• Притежава силен антиоксидантен ефект.

• При небалансирано хранене.

• При психическа и физическа преумора.

• При възрастни хора над 60 години застрашени от атеросклероза.

• Препоръчва се на спортисти подложени на силови натоварвания.

Начин на употреба:

Една капсула C – Long сутрин след хранене е достатъчна да задоволи дневните нужди на организма от витамин C.

ПОДАРЕТЕ СИ ДОБРО ЗДРАВЕ И САМОЧУВСТВИЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН САМО С ЕДНА КАПСУЛА C-LONG ( Vitamin C 500mg) ДНЕВНО !

ТЪРСЕТЕ В АПТЕКИТЕ!

ЗА КОНТАКТИ : КРИЕЙТ ФАРМА ЕООД

ТЕЛ.: 0889 700 001

0888 745 976

E- mail : [email protected] ; [email protected]

Сайт: www.createpharmabg.com

X