Напишете дума/думи за търсене

Как да съхраняваме хранителните продукти през горещините

Когато разполагаме с истинско прясно мляко, в жегите то едва издържа по един ден. За да е по-трайно, го кипвайте веднъж сутрин и веднъж вечер. Оставете го да изстине с открит капак.

Ако искате да запазите сиренето в топлите дни, сложете върху съда, в който се намира, една намокрена в студена вода и добре отцедена кърпа.

Запазването на лимоните, след като са разрязани, става, като намажем повърхността на отрязаното парче с белтък и съхраняваме в сух и затворен добре буркан.

Краставици и тиквички трябва да се държат в плитък съд със студена вода, за да не се развалят в жегите. Доматите, чушките и патладжаните най-добре окачете в суха кошница на някое проветриво място.

Още няколко трика за горещините:

Ако ви липсва лед, а искате да си изстудите бутилка с някакво питие, сложете в дълбока тенджера пясък (1/2 от вместимостта й) и половин килограм сол. Долейте със студена вода и потопете бутилката в пясъка.

Друг трик е да увиете бутилката в кърпа, потопена в студена и осолена вода. Оставяте я на сенчесто място и по възможност на течение. Щом кърпата започне да изсъхва, намокрете я отново. По този начин може да изстудявате и дини.

за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X