Напишете дума/думи за търсене

Искате по-добър живот? Правете това

Животът е един гигантски цикъл на събуждане, работа, готвене, чистене, спане. Понякога добавя в схемата правене на любов, срещи с приятели и някоя и друга културно-масова проява. И така до припадък.

На всичкото отгоре имаме основни отговорности не само към околните, но и към себе си, които често неглижираме.

Ако променим някои от нашите навици обаче, то със сигурност животът ни със сигурност ще стане по-добър и усмихнат.

Спете с чорапи

Може това да не ви изглежда секси, но те може да подобрят външния вид напуканите пети. Намажете ги с кокосово масло или със зехтин и нахлузете чорапите. На сутринта ще имате доста по-меки стъпала. Освен това е доказано, че хората, които си лягат с чорапи, заспиват по-бързо.

Пийте вода след събуждане

Повечето хора едва се сещат да изпият една чаша вода за целия ден. Специалистите съветват да се пие вода веднага след събуждане – това подобрява метаболизма и поддържа сърцето здраво. Ако не ви харесва вуксът на обикновената вода, слагайте в нея резен портокал, лимон или лъжичка мед.

Дръжте разрязан лимон на нощното шкафче

Неговите свойства помагат за успокояване на алергични реакции и намаляват безпокойството.

Консумирайте сода бикарбонат

Когато става дума за почистване, содата няма равна. Но е приказна, чудесна за имунната система. Смесете 1/4 ч.л. от нея с вода и изпийте. Инфекциите нямат никакъв шанс, а стомашните язви веднага се успокояват.

Къпете се със студена вода

Разбира се, не постоянно. Но ако си позволявате от време на време по-хладка върху вода под душа, това ще помогне на отслабването, ще заздрави кожата и ще ви помогне за разликата в настроението. Някои хора предпочитат контрастните душове, които подпомагат кръвообращението. Те са добри след тренировка.

Яжте по един банан дневно

Освен че е питателна закуска, бананът разгражда по-бързо никотина в организма и предпазва от развитието на карцином.

Спете на лявата страна

Дори и да харесвате да спите по гръб и по корем, имайте предвид, че спането на лявата страна помага на сърдечното здраве, храносмилането и спъва хъркането.

„Острете“ мозъка си ежедневно

С напредване на възрастта паметливите способности на мозъка отслабват, но това не означава, че трябва да се дадем без бой на годинките.

Проучвания твърдят, че ако редите пъзели, кръстословици или пишете всеки ден, това със сигурност ще удължи живота на мозъка.

Спортувайте

Дори 20-30 минути на ден физическа активност са добре за тялото, съня и за ума.

Почивайте си

Намерете начин да държите стреса под контрол на дневна база. Не чакайте да дойде уикендът, за да подвиете крак, отидете на спа, разходка в парка или да изпиете чаша вино с приятели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X