Напишете дума/думи за търсене

6 от най-мистериозните убийства в историята

Загадъчните убийства не са само сюжет на много от най-гледаните сериали по телевизията. Напротив - голяма част от случилите се в близкото минало убийства се превръщат в сценарии на едни от най-популярните филми с участието на актьори като Робърт Дауни-младши, Марк Ръфало и Скарлет Йохансон. А вълнението около тези заплетени криминални случаи карат много хора до ден днешен да се вълнуват около случая и да влизат в ролята на полицейски детективи.

Ето кои са едни от най-мистериозните.

Техните извършители са оставили отпечатък в историята на криминалистиката с особената си жестокост. Играта на нерви с властите е била тема номер едно по медиите, а проявата на жестокост е невъобразима за здравата психика. Основната прилика между тези 6 случая е, че до ден днешен те са останали неразкрити.

1. Джак Изкормвача

Лондонският квартал Уайтчапъл, в който Джак Изкормвача извършва убийствата си.
Лондонският квартал Уайтчапъл, в който Джак Изкормвача извършва убийствата си.

Прерязано гърло, разрез на коремната кухина и премахване на някои от вътрешните органи. Това са основните белези, по които се разпознава почеркът на най-популярния неразкрит убиец в историята - Джак Изкормвача.

Той е тероризирал източните части на Лондон през 80-те години на XIX в. Така и не е установено колко наброй са жертвите му. Варират от 4 до 15, като всички те са били проститутки.

Към 1888 г. лондонският квартал Уайтчапъл се превръща в криминално сборище след големия наплив на ирландски имигранти и евреи от Източна Европа. Публичните домове стават над 60, а проституцията процъфтява. Същата година през април започва поредица от мистериозни убийства на жени на средна възраст, които са продавали телата си. Част от тях са намерени с две прободни рани в гърлото и с разпорен корем. Разследващите полицаи откриват , че на някои от жертвите липсва матката, а на други - бъбрек.

Една от конспиративните теории е, че Изкормвача е принц Албърт, съпруг на кралица Виктория.
Една от конспиративните теории е, че Изкормвача е принц Албърт, съпруг на кралица Виктория.

Жестоките убийства предизвикват голям интерес в пресата, която не пропуска нито детайл около зверствата. Историите се четат като заразителен роман, а опитите на полицията да се доближи до извършителя остават без успех. През септември 1888 г. в централната телеграфна агенция на Скотланд ярд постъпва писмо, което започва с думите “Скъпи шефе” и завършва с подпис Джак Изкормвача.

Тогава за пръв път се споменава това прозвище,

което се разпространява из целия свят. По-късно се появяват съмнения, че писмото не е истинско и е написано от журналист, който се опитва да задържи интереса върху историята за мистериозния сериен убиец.

Заподозрените са много, но след всяко престъпление полицията получава различни свидетелства от хора, видели жертвите преди смъртта им. Някои описват убиеца като висок тъмнокос мъж с аристократичен вид, а други казват, че е с руса коса и дрипави дрехи. Появяват се различни конспиративни теории, сред които е и тази, че Изкормвача е част от кралското семейство. Заподозрян е принц Албърт, внук на кралица Виктория. Други изследователи пък са на мнение, че легендарният Джак е жена.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X