Напишете дума/думи за търсене

6 от най-мистериозните убийства в историята

Тупак Шакур умира, след като е прострелян четири пъти. СНИМКИ: РОЙТЕРС И ПИНТЕРЕСТ
Тупак Шакур умира, след като е прострелян четири пъти. СНИМКИ: РОЙТЕРС И ПИНТЕРЕСТ
4. Убийството на Тупак Шакур

На 13 септември 1996 г. музикалната среда е поразена от новината, че един от най-популярните рапъри - Тупак Шакур, е мъртъв. Списание “Ролинг Стоун” го определя за 86-ия най-велик музикант на всички времена. По света са продадени над 120 милиона копия от неговите албуми, а в САЩ над 41 милиона копия. В Лас Вегас Шакур е прострелян четири пъти и веднага е откаран в местната университетска клиника. Той се бори за живота си в продължение на 4 дни, но накрая издъхва.

Убийството на Тупак се свързва с убийството на друг популярен рапър, с когото се е конкурирал - Ноториъс Би Ай Джи. Ноториъс е застрелян седем месеца след смъртта на Тупак. И

подобно на първото убийство, и тук изстрелите са четири

Часът наближава 1,00 ч, а Биги, както го наричат за кратко, се прибира с колата си от парти. На един от светофарите в Лос Анджелис до автомобила му се приближава костюмиран мъж, който открива стрелба. Рапърът издъхва напът към болницата заради голямата загуба на кръв. И двамата стават пример за популярна рапърска война, която обаче достига до крайност и от римите се пренася в дулата на пистолетите.

Ноториъс Би Ай Джи е застрелян 7 месеца след смъртта на Тупак Шакур.
Ноториъс Би Ай Джи е застрелян 7 месеца след смъртта на Тупак Шакур.
Убийците и на двамата рапъри не са установени и заловени. Смята се, че враждата между двата конкуриращи се лейбъла, за които работят рапърите, е причината за убийствата. Може да се приеме, че това е пример как твърде голямото съревнование в музикалните среди може да достигне твърде далеч. Конспиративни теории твърдят, че двамата са инсценирали смъртта си и сега се наслаждават на спокоен живот.

5. Малката мис Джонбенет Рамзи

Малката красавица Джонбенет Рамзи е открита от баща си мъртва в мазето.
Малката красавица Джонбенет Рамзи е открита от баща си мъртва в мазето.

Усмивката на малката Джонбенет Рамзи се появява по първите страници на вестниците и по телевизионните новинарски емисии, след като баща ѝ я намира мъртва в мазето. 6-годишната Джонбенет е досущ като кукла. Русите ѝ коси, светлите ѝ очи и очарователната усмивка я правят част от финалистите на детски конкурси за красота. Семейството ѝ е заможно и я подкрепя в участията ѝ.

Всичко за семейство Рамзи е идеално, докато една сутрин майката на малката хубавица се събужда рано и не намира Джонбенет в леглото ѝ. Следва обаждане в 911, а полицията започва издирване. Осем часа по-късно бащата на момичето се обажда с информация, че я е намерил в мазето на дома им. Разследването показва, че Джонбенет е починала от удушаване, а преди това е била ударена по главата. Сред първите заподозрени са родителите на малката мис, а по-късно и по-големият ѝ 9-годишен брат. Съмненията за семейството обаче отпадат, след като е направена ДНК експертиза. Взетите проби обаче не помагат на полицията да намери извършителя, който и до днес остава на свобода.

6. Езерото Бодом

Финландското езеро Бодом, на което е извършено тройно убийство на младежи.
Финландското езеро Бодом, на което е извършено тройно убийство на младежи.

Езерото Бодом се намира близо до финландския град Еспоо и е на около 22 километра от столицата Хелзинки. На 5 юли 1960 г. четирима тийнейджъри - две момчета и две момичета, решават да си направят къмпинг и да половят риба. Стигат до фаталното за тях място с мотори, разпъват палатките и хвърлят стръвта. Всичко минава спокойно, но между 4 и 6 ч сутринта се случва нещо ужасяващо.

На сутринта група момчета откриват палатките съборени, а неразпознат мъж лежи на земята. Те не му обръщат внимание, а няколко часа по-късно друга група минувачи намират три трупа. Едното от момчетата успява да се спаси, но започват подозрения, че той е извършителят на кървавото престъпление. Но по-късно съмненията към него отпадат.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X