Напишете дума/думи за търсене

Това помага за щастливото събуждане всяка сутрин

Оказва се, че доброто настроение сутрин може да се програмира - при това, доста лесно.

Би било чудесно всяка сутрин да се будим като в реклама - усмивка, сладко протягане и гмурване в слънчевия ден. В повечето случаи обаче сме кисели и далече не толкова щастливи, колкото ни се иска. За щастие психолозите са открили лесен начин да го постигнем.

Психоложката от Харвард Нанси Аткоф е провела шестмесечно изследване, посветено на въздействието на цветята върху настроението. Изводите й са, че наличието на букет вкъщи сериозно подобрява настроението сутрин и е в състояние да облекчи умората в края на работния ден.

Според изследователката цветята свеждат до минимум усещането за тревога и стрес - а това са основните фактори, които влияят на качеството на съня. Хората, които са спали пълноценно през нощта, се будят по-щастливи от тези, които не са се наспали. Добре е, ако цветята са разположени на нощното шкафче в близост до леглото - като стимул за повишаване на настроението.

Разбира се, за да усещаме бодрост и щастие, освен да се радваме на цветята, е необходимо да водим активен начин на живот, да консумираме достатъчно плодове и зеленчуци и да общуваме с любимите си хора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X