Напишете дума/думи за търсене

12 трика, с които ще повдигнем настроението си за 30 секунди

Независимо дали причната е в мрачното време, проблеми в офиса или обикновена умора, лошото настроение не е приятно преживяване. Затова вместо да потъвате в депресивни състояния, просто светкавично пратете черните мисли в коша за боклук.

1. Разменете няколко думи с непознат. Изследвания показват, че обикновената среща между два чифта очи, съчетана с усмивка, вършат чудеса. Можете да го проверите на улицата, в метрото, в магазина. Темата не е важна, просто разменете реплика-две с някого и ще установите, че лошото настроение се стопява.

2. Усмихнете се на себе си - това пряко влияе на настроението. Не сте опитвали още? Направете го веднага.

3. Изпийте чаша кафе или чай. Кофеинът има способността да подобрява настроението - разбира се, ако не прекалявате с количеството. Пийнете кафе или зелен чай и се отдайте на приятни мисли.

4. Раздвижете рамене. Повдигнете ги към ушите и отпуснете рязко надолу. Повторете няколко пъти и ще установите, че се ви е олекнало.

5. Пуснете си любима музика. Не се изкушавайте обаче да си пуснете депресивно парче, заложете на по-лежерни и жизнерадостни мелодии.

6. Разходете се на дневна светлина. Често дори не осъзнаваме колко дълго стоим на изкуствено осветление. А очите и мозъкът имат нужда от слънчева светлина. Осигурете им ги и настроението ви ще се оправи.

7. Дишайте дълбоко и осъзнато. Този трик ще отнеме малко повече от 30 секунди, но си струва.

8. Чуйте се с приятел. Не, не му пишете по месинджъра, обадете се по телефона и чуйте гласа му. И милиони виртуални приятели не могат да заменят един реален.

9. Прегърнете някого. Доказано е, че прегръдката повишава нивото на окситоцин - хормонът на удоволствието.

10. Изтанцувайте смешен танц. Колкото по-абсурдни и глупави са движенията на тялото, толкова по-щастливи ще се почувствате.

11. Излезте от социалните мрежи. Според някои проучвания постоянното проверяване на фийда предизвиква усещането, че водим скучен и непълноценен живот. Изключете нотификациите и спрете да преглеждате снимките и статусите на „приятелите” си.

12. Гледайте смешни снимки и видеа с деца и животни - това наистина работи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X