Напишете дума/думи за търсене

Как да отрежем хора, които не ни уважават

Хората често правим компромиси с околните, но трябва ли да оставяме по-грубите индивиди сред тях да затъмняват вътрешната ни хармония?

Крайно време е да спрем да се адаптираме към човеци, които ни правят тъжни и гневни.

Има някои неща, които може да направим, за да блокираме и изхвърлиме тези хора от живота си.

Усмивката е най-голямото оръжие

Последното нещо, което искате да направите, когато някой е груб с вас, е да му се усмихнете, но върши чудеса. Когато някой реши да ви нагруби или да ви залее с ненужен гняв, усмихнете му се. Първо, така ще го обезоръжите и второ, след като се успокои ще види, че човекът, на когото е навредил, е той самият.

Бъдете търпеливи

И без това живеем в света на Facebook и Viber, на веригите за бързо хранене и на мимолетните връзки. Не е нужно да влизаме доброволно в лапите на сприхавостта и неврастенията на съмнителни типчета, които се палят от най-дребното.

По-добре се въоръжете с търпение, преглътнете за момент собствения си гняв, породен от отсрещната страна, и след като цялата пушилка отмине, просто затръшнете вратата под носа на пасивно-агресивната персона срещу вас.

Гледайте в перспектива

Доста хора имат склонност да бъдат отбранителни, когато някой им направи забележка. Често реакцията е груба и гневна, но това не означава, че трябва директно да отвръщате на удара с удар. Не става дума да давате и другата буза, разбира се. Само защото този отсреща е невеж, не означава, че няма да изразите своята гледна точка, но първо го оставете да се попени, докато се умори.

Научете се да казвате "Благодаря"

"Благодаря" е магия, която малко хора владеят и която показва висотата и зрелостта на човек. Освен всичко останало тази дума отнема предимството на грубияна, който не очаква някой да благодари за неговите отвратителни слова. Вместо да се опитвате да влизате в тази елементарна полемика, по-добре благодарете саркастично, махнете снизходително и си тръгнете по живо, по здраво.

Грубите хора може да се опитат да ви унизят, но не трябва да ги оставяте да го направят. И не отвръщайте на грубостта с грубост.

"Никой не може да ви накара да се почувствате по-ниско без вашето съгласие", казва приживе Елинор Рузвелт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X