Напишете дума/думи за търсене

Диета Зиг-заг - минус 10 кг без глад

Нова диета, наречена „Зиг-заг”, предлага лесно и ефективно отслабване чрез редуване на протеинови и въглехидртани дни. Методът, според някои диетолози, е подходящ дори и за хора, които ненавиждат хранителните ограничения.

Привържениците на диетата твърдят, че тя не само помага да се свалят до 10 кг за един-два месеца, но и не нанася никакви вреди на организма. Все пак ние ви съветстваме да се консултирате с лекар, преди да започнете да водите война с наднормените килограми. При нарушения в метаболизма, проблеми с бъбреците, панкреаса и други вътрешни органи, всички хранителни експерименти може да бъдат опасни.

Как работи

Диетата на е проста - необходимо е да редувате дни, в които консумирате бедна на въглехидртати храна, с дни, в които въглехидратите в менюто преобладават. За целта трябва да си изберете времеви рамки: препоръчва се да прилага 2 месеца, но този период може да се коригира. Избраният период се разбива на цикли от по 4 дни.

Първият и вторият ден са нисковъглехидратни - количеството на въглехидрати в храната е около 0,5 - 1 г на всеки килограм телесно тегло. Третият ден в високовъглехидратен - 6 - 7 г въглехидрати на килограм телесно тегло. Четвъртият ден е средновъглехидратен - 3 - 4 г на кг. Не е необходимо да броите калориите при диетата „Зигзаг”.

През първите два дни е необходимо максимално да намалите консумацията на въглехидрати. На третия ден - точно обратното - трябва да ядете много въглехидратни продукти и 4 - 5 пъти по-малко протеинови. На четвъртия ден количеството въглехидрати и протеини в менюто е приблизително еднакво. Този разнообразен режим не позволява на тялото да привикне към определен тип хранене и да се забави метабилизма.

Какво се случва с килограмите

Обикновено в първите два дни се свалят 0,5 - 1 кг излишно тегло. На третия ден този резултат се запазва. На четвъртия ден или сутринта на петия изгубените килограми може да се върнат. Но това е напълно нормално - върналото се тегло не е от мазнини, а от вода. Тъй като въглехидратите се свърззват с водата, тя се задържа в тялото. На шестия ден водата си отива, заедно с 1 - 2 кг. Резултатът е, че на всеки цикъл се свалят 0,5 - 1 кг. По тази схема за два месеца можете да свалите между 7 и 20 кг.

Разбира се, резултатите зависят от първоначалното тегло, особеностите на организма и начина на живот. Колкото повече е първоначалното тегло, толкова по-бързо изчезват килограмите. Спортът също ускорява процеса на отслабване. Най-добре е обаче да тренирате на 4-я ден от всеки цикъл - по това време организмът е най-стабилен и може безпроблемно да се справи със стреса от физическо натоварване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X