Напишете дума/думи за търсене

Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми

Всеки го боли корем от време на време. Има десетки причини за това, в това число гастрит, киселинен рефлукс, непоносимост към лактоза, стрес и прочие.

В повечето случаи стомашният дискомфорт преминава бързо и невинаги изисква лекарска помощ. „Мила“ събра за вас някои нелекарствени начина да се отървете от болката в корема.

1. Кайенски пипер

Храненето с лют червен пипер може да ви помогне с проблемите на корема по няколко начина. Действа като естествена анестезия и може да намали болката и дискомфорта. Също така може да намали киселинността, да попречи на образуването на пептични язви и да убие определени видове бактерии. Помага за по-ефективно храносмилане. Разбира се, трябва да го комбинирате с друга храна, когато го консумирате.

2. Джинджифил

Джинджифилът има невероятно влияние върху здравето на стомаха. Намалява възпалението точно като аспирин и ибупрофен. Подобрява кръвообращението, което помага за по-добро храносмилане. Помага на храната да преминава гладко през храносмилателния тракт, което ни позволява да абсорбираме повече хранителни вещества. Предотвратява газообразуването и отпуска мускулите на чревния тракт, което ни освобождава от стомашната болка.

3. Горчица

Въпреки че звучи малко невероятно, консумирането на супена лъжица горчица по време на хранене всеки ден може да има благоприятно влияние върху хранителния ви режим. Тя има силни противовъзпалителни и антиацидни ефекти, които може да намалят или дори да излекуват стомашните болки.

4. Мента

Тя е сред първите редици при защита на разстроения стомах. Ментолът е много силен антиспазмолитик, който успокоява корема. Тя може да се справи с киселини, нарушено храносмилане, спазми, гадене, газове и дори Синдром на раздразнените черва.

5. Ориз

Заедно с картофите, овеса и други храни, съдържащи скорбяла, оризът помага за покриване със защитен слой лигавицата на стомаха, улеснява храносмилането и има успокояващ ефект. Храните от този вид не остават дълго в стомаха и не стимулират киселинния рефлукс.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X