Напишете дума/думи за търсене

Как да се справим със свръхактивния пикочен мехур

Повечето хора уринират около 6-7 пъти на ден. Ако чувствате нуждата да пишкате по-често или имате трудности да задържате урината, докато спите и се събуждате повече от веднъж или два пъти на нощ, това може да означав, че страдате от прекалено активен пикочен мехур. Това състояние може да причини инконтиненция (изпускане на урина) и други негативни ефекти и трябва да се лекува възможно най-скоро.

Как да контролираме този проблем?

Контролирайте приема на течности

Важно е да пиете достатъчно вода през деня, за да останете хидратирани, но ако предозирате, може да прекарате доста голяма част от деня си в тоалетната. За да избегнете претоварването на пикочния мехур, е по-добре да намалите приема на течности с 25%, така че пикочният мехур да не е напълно пълен.

Избягвайте да пиете кафе, черен чай, алкохол и газирани напитки, защото те може да поставят напрегнат пикочния мехур.

Тренирайте пикочния мехур

За да предотвратите инконтиненция, записвайте в дневник всяко ходене до тоалетната. След това добавете около 15 минути отгоре към обичайния си график и постепенно се опитвайте да отлагате уринирането, докато вече нямате друг избор.

Практикувайте двукратно уриниране. След като сте свършили, изчакайте 20-30 сек и след това опитайте отново да повторите действието.

Контролирайте теглото си

Наднорменото тегло може да влоши проблемите с пикочния мехур и да причини стрес инконтиненция. При нея от пикочния мехур изтичат малки количества урина, когато сте физически активни или когато кашляте и кихате. Отслабването може да ви помогне да облекчите свръхналягането в пикочния мехур и в мускулите, които го заобикалят.

Не пренебрегвайте акупунктурата

Някои изследвания показват, че акупунктурната стимулация, приложена върху кръста, може да помогне за контрола над пикочния мехур. По този начин може да се излекува честото уриниране, освобождавайки напрежението в този орган.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X