Напишете дума/думи за търсене

Етерични масла, които балансират хормоните

5. Мирта за подобряване качеството на съня

Това растение е било използвано като хипнотична билка и седатив от някои култури. Действа положително на качеството на съня благодарение на антитревожните си свойства.

6. Лавандулово етерично масло

То третира депресията, тревожността, стреса и промените в настроението, като по този начин подобрява емоционалния баланс. Използва се за подобряване на качеството на съня, което на свой ред помага да се регулират хормоните.

7. Копър за здрави черва

Това растение подобрява здравето на червата и третира проблемите на тази част от тялото, за които се смята, че причиняват автоимунни реакции и заболявания на щитовидната жлеза. Подобрява метаболизма, намалява възпалението и помага за храносмилането. Всичко, което трябва да направите, е да излеете няколко капки масло от копър маслото в хладка вода или чай и да го изпиете. Друг вариант е директно да натриете 2 капки от етеричното масло в областта на стомаха.

8. Ашваганда

Това е билка, която се ползва за регулиране на хормоналния баланс и е много полезна за щитовидната жлеза, тъй като тя насърчава елиминирането на свободните радикали. Може да се използва и за подобряване на свръхактивната щитовидна жлеза и помага за преодоляване на надбъбречната умора.

Начини за използване на етерични масла

Най-добре е да смесите малко кокосово масло със съответното етерично масло и да разтриете сместа в проблемната част на тялото.

Може също да използвате етеричните масла в билкови чайове и тинктури. За най-добър ефекти консумирайте на гладно 1-2 мл. Ако купувате билкови чайове, уверете се, че са цели листа, а не в пакетчета. Пийте тези чайове три пъти дневно.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X