Напишете дума/думи за търсене

Как да решим проблемите, от които всички страдаме през лятото

Лятото е красив сезон, но не идва без определени проблеми. Кои са неприятностите, които може да развалят отпускарските ни настроения?

1. Изпотяване и мирис

Потенето и неприятната миризма на краката и подмишниците може напълно да разрушат удоволствието ви от лятото. За да избегнете това, носете чорапи и дрехи, изработени от естествени материали, като памук или кожа. Сменяйте дрехите си ежедневно и не пропускайте душа за нищо на света.

Друг полезен трик за туширане на изпотяването е заместването на кафето със зелен чай. И, разбира се, изберете дезодорант или антиперспирант, който ще е най-подходящ за кожата и е с добра покривност.

2. Обрив след бръснене

Може да се появи обрив след бръснене, особено в чувствителната бикини зона и подмишниците. За да намалите зачервяването, подуването и сърбежа, вземете няколко капки лавандулово масло. Разбъркайте го с вашия лосион за тяло и го нанесете върху проблемната област.

Като алтернатива може да направите каша от няколко ягоди, която да прибавите към лосиона за тяло. Нанесете върху засегнатата зона за кратко и измийте с топла вода.

3. Протриване кожата на бедрата

Ако харесвате шорти или минижупи, разходките в горещ ден може да завършат с раздразнена кожа на вътрешната част на бедрата. За да се отървете от това, овлажнявайте кожата редовно. Използвайте кремове, които съдържат витамини С и Е, невен или екстракт от краставици. Къпете се ежедневно и внимателно измийте всички остатъци от сапун.

Душ с хладка вода ще облекчи раздразнението. Не поставяйте лед върху засегнатите области, защото това може да причини измръзване.

4. Комари

Комарите и други насекоми обичат да хапят, да се гмурнат в чашата с вино и да дразнят с бръмченето си. За да ги държите далеч от дома си, може да използвате силиконови калъпи или комарници, за да покриете вратите и прозорците. Купете репелент на основата на масло от чаено дърво или масло от лимонов евкалипт.

Цитронелата и канеленото масло са известни, че задържат комарите далеч. Затова изгаряйте няколко капки от тях близо до терасата си вечер. Ако разполагате с плувен басейн, редовно го почиствайте, за да спрете комарите да се размножават във водата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X