Напишете дума/думи за търсене

Как да решим проблемите, от които всички страдаме през лятото

5. Прах

Прахът, който идва от отворени прозорци през лятото, може да бъде една от причините за алергии и астма. За да поддържате къщата си чиста и тялото си здравословно, чистете с прахосмукачка поне веднъж седмично, сменяйте чаршафите веднъж седмично.

Подстрижете вашите домашни любимци и редовно бършете пода. Ако имате дете с алергии, оставете плюшените играчки във фризера в продължение на 48 часа, преди да им дадете възможност да играят с тях. Това ще убие акарите, които се съдържат в тях.

6. Хранително отравяне

Диарията, гаденето и повръщането са често срещани симптоми на хранително отравяне. Шансът да се разболеем от такова е доста по-голям през лятото, тъй като продуктите по-лесно се развалят. Ако хранителното отравяне е леко, просто ще трябва да пиете много вода и да си починете.

Ако обаче продължава повече от няколко дни или ако видите кръв в изпражненията, свържете се с лекар. Ако отравянето е леко, продукти като доматен сок, диня и маслини може да помогнат за облекчаването му. Тези продукти са богати на антиоксиданти, които ще помогнат за изхвърлянето на токсините от тялото.

За да предотвратите отравяне, мийте достатъчно добре плодовете и зеленчуците, консумирайте прясно сготвена храна и преди да консумирате каквото и да било, проверете вида и миризмата му.

7. Суха кожа

Сухата кожа, провокирана от горещия въздух, може да причини сърбеж, пукнатини, ранни бръчки и промени в цвета на епитела. Работата с химикали или високи температури може да влоши сухотата. За да предотвратите това, къпете се с овлажняващ душ гел вместо с обикновен сапун.

Ползвайте хидратиращи кремове и лосиони със салицилова киселина. Почиствайте кожата редовно. Не забравяйте да слагате слънцезащитни продукти, да носите слънчеви очила и да спрете пушенето - то спира нормалното кръвообращение на кожата. Обличайте се само с дрехи, направени от естествени материали.

8. Слънчеви изгаряния

Те обикновено се появяват след като сме били изложени на слънце незащитени. За да ги избегнете, покрийте тялото си с дрехи и не забравяйте шапка за главата. Използвайте слънцезащитни продукти на всеки 2 часа или по-често, ако плувате. Пийте достатъчно вода.

Ако имате слънчево изгаряне, нанесете крем с камфор, алое или ментол и използвайте студен компрес. Ако засегнатата област е твърде голяма или болезнена, потърсете медицинска помощ.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X