Напишете дума/думи за търсене

10 храни и напитки, които помагат при задържане на вода

Задържането на вода, известно още като едема, се получава, когато в тялото се натрупват излишни течности. То може да причини подуване на ръцете, краката, глезените и стъпалата. Често жените задържат вода по време на бременност или преди месечния цикъл.

Има причини за едема, които може да подсказват за сериозни здравословни проблеми.

Кои са десетте храни и напитки, които действат като натурален диуретик?

Краставица

Краставиците са с високо съдържание на вода и съдържат хранителни вещества, които изхвърлят пикочната киселина от бъбреците. В тях се съдържа и кофеинова киселина, която помага да се отървете от задържането на вода. Тъй като този зеленчук е с ниско съдържание на калории, той е препоръчителен за хора, които се стремят да отслабнат.

Червени боровинки

Боровинките са богати на антиоксиданти и витамин С и помагат за изхвърляне на излишната вода от тялото. Защитават клетките на организма от увреждане, причинено от токсини и свободни радикали, които се произвеждат от тялото по време на метаболитния процес.

Диня

Тези плодове се състоят от 92% вода и са пълни с различни минерали и витамини, които имат диуретични свойства.

Целина

Тя съдържа съединение, наречено кумарин, което помага при почистването на организма чрез отделяне на всякаква нежелана вода под формата на урина. Добра е за храносмилането и предотвратява високото кръвно налягане.

Джинджифил

Той се счита за една от най-ефективните диуретични храни. Подпомага храносмилането и изчистването на всички вредни токсини от тялото.

Моркови

Морковите са богати на антиоксиданти и витамини, които улесняват детоксикацията на организма. Благодарение на съдържанието на калий те също помагат за поддържане на холестерола и нивата на кръвната захар.

Канела

Тази подправка съдържа хром, който контролира апетита. Канелата помага и за повишаване на имунитета и е голям детоксикатор.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X