Напишете дума/думи за търсене

Продукти, които развалят здравето, ако прекаляваме с тях

Наясно сме, че всяка храна и лекарство може да бъдат полезни само ако не преяждаме или не предозираме с тях.

Предлагаме ви компилация от популярни храни и продукти, които може да увредят здравето, ако консумираме твърде много от тях.

Соев сос

През 2013 г. американец се хваща на бас, че може да изпие еднолитрова бутилка соев сос. Вследствие на това той получава гърч и губи съзнание. Диагностициран е с тежка дехидратация и прекомерно количество натрий в кръвта. Този дисбаланс в организма е опасен, защото може да причини инсулт.

Чай

През 2014-а 56-годишен мъж е хоспитализиран с бъбречна недостатъчност, причинена от изпиването на твърде много студен чай. Оказало се, че той пие около 16 чаши на ден, което довело до тези ужасни последици. Неговите бъбреци били повредени от оксалат - анион, който се съдържа в черен чай. За да избегнете тези последствия, не трябва да пиете повече от 6 чаши черен чай на ден.

Индийско орехче

Ако хапнете малко количество индийско орехче, това е напълно безопасно, но ако ядете повече от 2 супени лъжици на ден, това може да доведе до халюцинации.

Паста за зъби

В началото на 90-те върху всички тубички с паста за зъби имаше надпис: "Не поглъщайте и не използвайте количество, по-голямо от грахово зърно." Поглъщането на огромно количество паста за зъби без флуорид най-вероятно ще доведе до разстройство. Но ако погълнете голяма част от пастата за зъби, съдържащи флуорид, това може да бъде много опасно особено за децата, тъй като флуоридът е токсичен и може да причини замаяност, стомашна болка и дори смърт.

Риба тон

Напоследък все повече се говори за вредата от яденето на много риба тон. Колко „много“ е опасно за нас? Някои видове риба тон съдържат повече живак, отколкото други. Така че, ако теглото на човек е 75 кг, тогава не трябва да яде повече от 130 г риба тон на 9 дни.

Мазила за мускулна болка

Тези илачи облекчават мускулната болка, но не трябва да се използват прекалено често. Въпреки че е предназначен за външна употреба, метиловият салицилат, който се съдържа в тези мехлеми, прониква в тялото през порите и може да доведе до опасни последици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X