Напишете дума/думи за търсене

13 навика, които погрешно се считат за безобидни за здравето

7. Миене на косата си с гореща вода

Какво страда: мозъчните съдове и скалпът

Ако обичате да вземате душ с много гореща вода, е крайно време да спрете да го правите. Първо, това може да причини наистина лошо главоболие и замайване. И второ, горещата вода стимулира функцията на мастните жлези на скалпа, което прави косата наистина мръсна.

8. Пипане на лицето си и търкане на очите

Какво страда: кожата и очите

Ако докосвате лицето си с ръцете си често, може да се сдобиете с цял каталог с различни инфекции като акне, херпес и прочие. Ако търкате очите, може да получите конюнктивит, което е наистина неприятно инфекциозно заболяване, включващо възпаление, сълзене, чувствителност към светлина и чувство за парене.

9. Дъвчене на дъвка твърде често

Какво страда: стомахът, зъбите и краткотрайната памет

Има много последствия от дъвченето на дъвка твърде често. Дъвкателният процес стимулира производството на стомашен сок. Така че, преди да ядете, не дъвчете дъвка. Това може да доведе до гастрит и дори до язва.

Освен това дъвката е вредна за зъбите. Увеличава производството на слюнка, която прояжда зъбите и пломбите. Неочаквано, но факт – дъвченето на дъвка оказва влияние върху паметта. Подобрява запаметяването и помага за концентрацията върху задачи, които изискват дълго наблюдение. Но това влошава краткосрочната памет, което ви прави по-малко фокусирани.

10. Четете легнали

Какво страда: очите, гръбначният стълб и кожата на шията

Когато четете в леглото, следвайте тези правила:

- Не дръжте книгата твърде близо до очите

- Не извивайте гърба и не протягайте врата

- Не четете, легнали на страни - разстоянието до книгата постоянно се променя и очите ви ще трябва да свършат повече работа

- Не четете по корем - може да повредите гръбначния стълб по този начин

Но не забравяйте, че повечето от тези позиции може да доведат до появяването на дълбоки хоризонтални бръчки върху шията.

11. Лизане на рани и духане върху тях

Какво страда: лечебният процес

Какво е първото нещо, което искате да направите, когато порежете пръста си? Да духнете върху него или да го оближете? В устата живеят повече от 600 вида микроорганизми. Сред всички тези организми винаги има стафилококи и стрептококи. Съсирената кръв на раната е идеалното място за тях.

12. Шепот

Какво страда: гласните струни и ларинксът

Повечето хора опъват гласните си връзки, когато шепнат. Това увеличава шансовете за микронаранявания на ларинкса.

13. Използвате телефона, докато сте в тоалетната

Какво страда: анусът и цялостната хигиена

Това важи не само за телефоните, но и за вестниците и книгите. Заседяването на тоалетната за повече от 5 минути увеличава налягането във вените.

Особено опасни са мобилните телефони, защото ги носим навсякъде с нас, а върху тях гъмжи от бактерии.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X