Напишете дума/думи за търсене

Знаци, че душата ни е уморена и как да я излекуваме

7. Чувстваме се дезориентирани или несъвместими

Когато сме подложени на стрес и тревога, живеем главно в главите си и сме бомбардирани от странни мисли, за тялото става много трудно да настигне ума и може да се почувстваме изключително уморени или дезориентирани.

Когато живеем повече в главата си, ние живеем или в миналото, или се тревожим за бъдещето. И в двете ситуации сме изцяло извън досег с реалността на настоящия момент.

Медитацията и дълбокото дишане може да помогнат за синхронизиране на ума и тялото и да осигурят дълбока почивка на душата.

8. Изпитваме екстремни физически и емоционални изтощения

Когато сме подложени на стрес или тревожност, дишането ни става плитко и се чувстваме много ниско енергийно, защото това е най-важният източник на енергия в нашето тяло. Нашите тела и мускули се чувстват отслабени и всяко движение е мъчително изтощаващо. Единственото нещо, което може да правим по цял ден, е да лежим. За да излезете от това състояние, включете дихателни упражнения и леки тренировки в ежедневието си.

9. Чувстваме неспокойни и несигурни за нашето бъдеще

Ако душата ни е изтощена, може да нямаме енергия да планираме бъдещето си. Може просто да се скитаме безцелно без някаква конкретна цел или посока. Това може да създаде много безпокойство и несигурност за бъдещето и да остави чувството, че не сме в състояние да се насладим на настоящия момент.

10. Усещаме наситени емоции

Изтощението на душата може да доведе до повишена чувствителност и ние може да изпитаме всички емоции с по-голям интензитет. Може да се впуснем в емоционално влакче на ужасите. В един момент сърцето ни може да бъде изпълнено с любов и състрадание и ни карат да плачем от радост, а в следващия миг да сме опустошени от болка и тъга.

Ето няколко съвета, които може да помогнат за лечението на уморената душа:

1. Направете себе си приоритет

2. Вземете колкото се може повече почивка. Изключете се от технологиите, интернет и отделете време за четене, изкуство, танци, рисуване, пеене, туризъм или нещо, което кара душата да пее.

3. Намерете време за йога, медитация или духовни уединения, за къпане във водопади и реки, за ходене в гората или за съзерцаване на звездите.

4. Направете детоксикация на организма и опитайте алтернативни лечебни методи като аюрведа, рейки или масажи.

5. Не бъдете прекалено критични към себе си.

6. Фокусирайте се върху дихателни упражнения и техника на заземяване.

Нашите души са много мощни и устойчиви и може да се върнат обратно от всяка болка или скръб. Просто бъдете търпеливи със себе си и нека вашата интуиция ви води по пътя на изцелението. Това автоматично ще премахне всички нежелани или негативни фактори от живота ви и ще ги замени с любящи, позитивни, значими преживявания.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X