Напишете дума/думи за търсене

Бабини рецепти за вкусни сладки

Сладки пръчици

150 г смлени бадеми

150 г захар

1 белтък

за глазурата:

1 белтък

лимонов сок

захар

1 Разбийте на гъст сняг белтъците със захарта и смесете с бадемите. Добавете ванилията. От полученото тесто оформете блат, който нарежете на пръчици.

2 За да приготвите глазурата, смесете белтъка с малко количество захар. Не трябва да се получава гъста смес. Прибавете няколко капки лимонов сок и разбивайте до лъскавина. Намажете пръчиците. Печете на много слаба фурна.

Флорентини

125 г белени и смлени бадеми

125 г пудра захар

3 белтъка

сок на 1/4 лимон

Разбийте на твърд сняг белтъците, захарта и лимоновия сок. Прибавете бадемите. Оформете от сместа малки купчинки. Подредете в намаслена и поръсена с брашно тава. Печете на слаба фурна до светложълто.

Орехови купчинки

299 г смлени орехи

200 г пудра захар

6 белтъка

щипка канела

Разбийте на твърд сняг белтъците, прибавете орехите, смесени с канела. От сместа оформете с чаена лъжичка купчинки в намаслена и поръсена с брашно тава. Печете в слаба фурна.

Жълъдчета

1 ч.ч. свинска мас

1 ч.ч. пудра захар

2 яйца

1 ванилия

500 г брашно

мармалад

шоколад

смлени орехи

1 Замесете умерено твърдо тесто от маста, яйцата, захарта, ванилията и брашното. С чаена лъжичка оформете жълъдчета. Печете на умерена фурна. След като изстинат, слепете две по две с мармалад.

2 Разтопете шоколад и натопете сладките в него. След това оваляйте откъм широката част в орехите.

Пълнени масленки

250 г брашно

50 г захар

140 г масло

3 пакетчета ванилия

1 жълтък

мармалад

1 Разтрийте на трохи маслото и брашното, добавете захарта, ванилията и жълтъка. Омесете тесто. Оставете го да престои през нощта. Разточете и изрежете с различни формички дребни сладки.

2 Намажете с разбито яйце, печете в умерена фурна до златисто. Намажете изстиналите сладки с мармалад и слепете две по две.

Ронливки

250 г масло

250 г захар

1 яйце

4 жълтъка

500 г брашно

2 пакетчета ванилия

1 с.л. коняк

захар за поръсване

Разтрийте брашното с маслото на трохи, добавете яйцата и захарта, ванилията и коняка. Омесете тесто. Разточете и нарежете с формички. Намажете с белтъка, поръсете с кристална захар и печете в умерена фурна.

Шоколадови меденки

3/4 ч.ч. хладка вода

5 с.л. мед

1 ч.ч. олио

1 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.л. канела

3 ч.ч. брашно

шоколад

масло

1 Разтопете меда във водата. Добавете последователно олиото, канелата, содата и брашното. Омесете тесто и го разделете на 5 части. Разточете кори с дебелина 3-4 см и изрежете различни фигурки.

2 Печете на умерена фурна. След като изстинат, потопете всяка до половината в разредения с масло шоколад на водна баня. Оставете меденките да изсъхнат преди сервиране.

За още вкусни предложения, срещи със специалисти по здравословно хранене, интервюта с любими кулинарни блогъри търсете списание "Рецепти за здраве".

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X