Напишете дума/думи за търсене

Защо пълнеем след 40

След 40 някои хора започват да качват килограми, въпреки че не променят храненето и физическата си активност. Вижте как да останете във форма, въпреки бойкота на метаболизма и хормоните.

Според лекарите след 40-годишна възраст започва постепенно да се забавя метаболизма, да намалява количеството на мускулната маса и на някои хормони, които отговарят за поддържане на добра физическа форма.

След мащабно проучване е установено, че след 40 тялото ни е в състояние да изгаря с 50 - 60 калории на ден по-малко - именно това означава забавянето в метаболизма. На пръв поглед, количеството е нищожно, но на практика, ако не променим нивото на физическата си активност и диетата, има вероятно да качим около 3 кг само за 1 година.

За да го избегнем, е необходимо да ограничим максимално количеството на бързите въглехидрати, да намалим леко проциите и да се движим повече.

След 50-годишна възраст мускулната маса намалява доста бързо - до 15% на година. Затова, дори и до този момент да не сте спортували, е време да започнете. Умерено силовите тренировки в комбинация с консумация на протеини, ще ви помогнат да поддържате мускулите си в добро състояние.

Понижаването на синтеза на естроген при жените след 40 може да стане причина за натрупване на наднормени килограми. За да го избегнете, спортувайте редовно, намалете до минимум захарта и избягвайте стреса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X