Напишете дума/думи за търсене

Ясновидецът Любомир Алексиев: Духът на Ванга продължава да ни помага

И преди съм те питала и ти беше оптимистичен, но ще те попитам пак, защото всички имаме нужда от оптимизъм, особено от хора като теб. Какво я чака България?

Оптимист съм, защото се срещам непрекъснато с хора, които творят и не спират да развиват света. В този момент между нас се намират хора гении, хора визионери, които имат много различен начин на мислене от останалите. Злободневието на хората се определя от това, което чуват и виждат. Прекалената информираност им дойде в повече. Световните медии търсят лошата новина. Насаждат повече страх, безверие, пошлост и материализъм. И имат голяма вина хората да имат негативен начин на мислене. Карат ги да бъдат по-агресивни и неспокойни. Да, има нередности навсякъде, но същевременно с това забелязвам хора, които стоят стабилно на местата си като стожери и продължават да развиват света и да укрепват добрия дял в него.

Да поговорим още малко за леля Ванга. Разказват, че била много директна. Интересно обаче какво друго очакват хората, които са потърсили от нея именно директност?

От моя гледна точка очакванията към нас – хората, които притежаваме тази дарба, са изключително високи. На моменти въпросите, които отправят към нас, са въпроси към Бог. Да, ние носим Божия дух, но не можем да поемаме отговорност за плановете на самия Бог и най-вече да ги разкриваме на всекиго. Но човешкото любопитство е такова. Забелязал съм, че когато допусна близост с хората, те си вадят погрешни изводи. Това, че деликатноста ми е присъща и съм с отворена душа за тях, не означава, че не виждам какви са те самите и техните намерения. Ванга беше добър и истински човек. Човек, който ще се държи с теб изключително директно и искрено. Човек, който бе самият себе си.

Неведнъж е била съдена от хора, които си я представят като робота, който трябва да ги посрещне и да намери точния отговор само на нещата, които тях ги вълнуват. Те не се замислят, че Бог може да има съвсем друг план за тях, за техния живот. И че може би някъде там, в миналото, има неща, с което са сгрешили. Ние, ясновидците, съдим греха, не хората, и приемаме всички, без оглед на религия, националност. Но според моите наблюдения очакванията на хората са ние да живеем според тяхните представи, тоест бъдем ясновидци в 100 % от времето си. Аз не искам да живея по този начин. Ако трябва да бъда 100 % професионалист, то аз не трябва да съм приятел на никого. А аз искам да имам приятели и ближни.

Какво ще промени този филм у хората, защо трябва да се види?

Филмът ни свързва с енергията на миналото, настоящето и контурите на очертаващото се бъдеще. Свързва ни с Ванга. С нейната вяра, чрез която тя остави следа, по която да вървим. Този филм трябва да бъде гледан, защото той ни я показва като човек и феномен, видяна от много близки до нея хора. В него са представени изключително дълбоки и глобални теми, които засягат нас, за неща, които ни предстоят. Днес имаме нужда от духовните си водачи. Нейният дух продължава да ни помага. С този филм показваме, че продължава да съществува, да променя и да вълнува хората. Нека не забравяме, че живеем във времена, когато на всеки му се отварят очите за духовните дела, в които човек ще прогледне и ще промени представите си за настоящето и за сегашните си визии за живота. Нека помним, че Христос бди над нас и ни праща всеки ден утрото, за да се учим.

Ние сме хора в развитие и носим Бог вътре в себе си. Стремете се и се научете да владеете своите дарби. Имате ги!

...

За филма „Ванга – човек и феномен“

„Ванга – човек и феномен“ е нов филм за легендарната ясновидка с неизлъчвани досега кадри, предсказания и очевидци мълчали през последните десетилетия. Филмът проследява разказите на свещенника, който дава последно причастие на Ванга, племенника, който показва къде е родена и кръстена, прессекретаря на Борис Елцин и известен журналист Сергей Медведев, президента на Световната шахматна федерация Кирсан Илюмжинов, както и тези на множество свидетели на глобалните предсказания на пророчицата. 

Още много и любопитна информация за "Ванга - човек и феномен", може да получавате и на фейсбук страницата на филма.

Ванга и Стоян Петров, режисьор и сценарист на филма, 1992 г.
Ванга и Стоян Петров, режисьор и сценарист на филма, 1992 г.
Ванга и шофьорът й Жоро Търнаджиев, 1993 г.
Ванга и шофьорът й Жоро Търнаджиев, 1993 г.
Ванга с Кирсан Илюмжинов, почетен гражданин на република Калмикия, 1995 г.
Ванга с Кирсан Илюмжинов, почетен гражданин на република Калмикия, 1995 г.

Стоян и Кирсан в къщата музей Ванга в Петрич, 2018 г.
Стоян и Кирсан в къщата музей Ванга в Петрич, 2018 г.
       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X