Напишете дума/думи за търсене

Идеи за интериор в стил Прованс (галерия)

Романтичен и изискан, този стил се отличава с позитивността си, която се харесва на мнозина, особено на почитателите на югоизточна Франция.

Ето 16 идеи, които ще ви помогнат да оформите дома си по този начин.

* Заложете на светли пастелни цветове. Цялата гама трябва да напомня за пролет и свежест. Хубаво е фонът да е в бяло или кремаво, защото така лавандуловото, зеленото, розовото, синьото изпъкват достатъчно. Белият под е класическото решение.

* Текстурите в интериора тип Прованс са възможно най-близки до естествените материали и материи - дърво, камък, лен. Изобщо не е задължително повърхностите да са идеални, напротив - несъвършенствата са добре дошли, за да подчертаят близостта до автентичния юг.

Снимки trizio.ru
Снимки trizio.ru
* Задължително е в декора да има различни предмети, които са препратка към селския уют и миналото - вази, посуда, закачалки, фоторамки и др. Изображенията на цветя с всякакви размери са задължителни, а ажурните детайли и арт елементите от ковано желязо допринасят за завършеността на излъчването.

* В кухнята дървените чела на шкафовете са задължителни, но истинският облик придават дребните неща, например ретро дръжките и смесителите в този стил. Кръглата маса е идеалният вариант. Орнаменти по шкафовете, различните им височини и откритите рафтове с бутилки и кутийки, украсени например с декупаж, са отлично решение. Както и растения в артистични саксии.

* За дневната, особено ако е по-обширна, може да заложите на тапети с едри флорални мотиви и подобен текстил. Но също на красиви светли пердета с дантелени краища или просто привързани ефектно. Добавянето на големи огледала с красиви бели рамки и кът със семейни снимки, подсилва ефекта.

* Тези правила важат и за спалнята, а балдахинът над леглото ще е чудесен елемент.

* Стилът Прованс е идеален за стаята на малко момиченце, но всъщност може да се използва и за момченце, защото на фона на специфичните елементи, шарката каре, особено със синьо, стои чудесно.

* Вече споменатите огледало, ковано желязо, бял цвят и открити рафтове ще помогнат за оформянето на баня в стил Прованс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X