Напишете дума/думи за търсене

Полента с леща

 богато на фосфор
лесно
8 порции
20 мин

За една порция:
107 ккал
мазнини 7 г
въглехидрати 8 г
холестерол 17 мг
протеини 2,5 г
фибри 1,2 г

необходими продукти:
1/2 пакет царевичен грис
50 г масло
сварена и изцедена леща
пармезан
сол на вкус

начин на приготвяне:
1 Сварете гриса в подсолена вода според инструкциите на производителя. Добавете сол и масло. Сложете лещата и разбъркайте добре.
2 Пригответе продълговат съд. Изсипете полентата с лещата в него и загладете сместа с мокра шпатула, като натискате леко. Оставете да изстине добре и да се стегне, а след това нарежете полентата. Поръсете я с настърган пармезан.

По желание гарнирайте полентата с пюре от грах.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X