Напишете дума/думи за търсене

Бенките по рождение и тяхното значение

Имат ли бенките по рождение специално значение? Предсказват ли живота ни? Или са белези от минали животи?

Научно казано, бенките по рождение са доброкачествена нередност на кожата. Те могат да се появят навсякъде по кожата и се причиняват от свръхрастеж на кръвоносни съдове, меланоцити, гладка мускулатура, мазнини, фибробласти или кератиноцити.

В определени култури рождените белези имат специфични значения и асоциации към суеверия, учения и опит на определени общности. Тези учения варират от митове, суеверия, ритуали, традиции и дори религии.

Съществуват много различни предположения за появата на родилни петна при хората. Всеки културен произход има различни интерпретации на рождените белези. Хората от някои общности вярват, че родилните петна са белези от рани, нанесени в предишния ни живот.

Други хора ги разглеждат като знак за късмет или като поличба.

Видове рождени знаци и как се формират

Има много различни видове рождени белези, но дерматолозите ги класифицират в две широки категории.

1. Пигментни

Тези родилни петна се формират от излишно количество кожни пигментни клетки.

Те включват:

1. бенки

2. кафено петно

3. монголско петно

2. Съдови

Съдовите родилни белези, наричани още червени родилни петна, се причиняват от увеличен брой кръвоносни съдове.

Те включват:

1. петна от макула, известни още като петна от сьомга, "ухапване от щъркел", „ангелска целувка"

2. Ягодов знак

3. Петна от вино

Голяма част от истинската причина за рождените белези не е известна, но някои от интерпретациите на значенията им се базират на местоположението им върху тялото. Повечето от тези значения носят суеверна, митологична или духовна конотация.

Значенията, приписвани на белезите по рождение, се основават най-вече на тяхното местоположение, форма, цвят, размер, външен вид.

Имайте предвид, че местоположението може да е същото, но значенията им ще се променят в зависимост от пола на човека, който го притежава.

При жените

Върху лицето

Значенията за местоположението на родилния знак върху лицето на жената могат да кажат много за нейната личност, потенциали и таланти.

Бенка в основата на носа, между очите

Това означава, че жената е мъдра отвъд възрастта си. Тя има силата на интуицията, която правилно използва, за да придобие знания за света. Такива жени могат постепенно да придобият силата на ясновидството.

На челото

Жена, която притежава бенка на челото, може да предсказва бъдещето и има отлична прозорливост.

В десния ъгъл на окото

Жена с бенка в десния ъгъл на окото е скандална, ревнива, контролираща и подозрителна.

В левия ъгъл на окото

Тези жени са самокритични и винаги искат повече от себе си. Те често влизат в стълкновения с другите поради собствения си вътрешен хаос и конфликти.

Върху десния клепач

Жените с родилен белег на десния клепач преминат през много стресови ситуации в живота. Те лесно се подават на стреса. В същото време са умни, дружелюбни и талантливи.

Върху левия клепач

Жените, които имат родилен белег на левия клепач, имат много остра памет и могат да запомнят информация по-бързо от повечето хора.

Под дясното око

Тази жена е емоционална и усеща всичко около нея прекалено страстно. Ако такава жена се влюби, чувствата й ще продължат дълго време. Тя е мила, нежна, грижовна, любяща и водена от желанието да служи на човечеството.

Под дясното око, близо до носа

Тези жени са много нерешителни. Те променят мнението си няколко пъти на ден. Освен това се палят прекалено бързо и не могат да управляват емоциите си. Такива жени обикновено имат много интензивни, умопомрачителни, но краткосрочни романтични отношения.

Под лявото око, близо до носа

Жените, които имат родилен белег под лявото око близо до носа, са изключително ревниви и несигурни.

По средата на носа

Тези дами са безгрижни, импулсивни, хумористични, общителни и имат добри комуникационни умения. Обичат да пътуват.

На върха на носа

Тази жена притежава завидно чувство за хумор, обича да иронизира себе си и да си прави шеги с другите. Обича да експериментира много, особено с неща, които са забранени. В романтичните връзки са леко инфантилни и правят детинщини, когато са влюбени. Такива жени постоянно търсят по-добра възможност в личния и професионалния живот.

На бузата под окото

Такава жена винаги позволява на емоциите си да я ръководят във всички аспекти на живота й - вземане на решения по отношение на работа, романтична връзка или семеен живот. Този подход усложнява съществуването й, тъй като повечето от житейските й решения се вземат на емоционална основа, а не на рационална.

Под носа

Жените, които имат рожден знак под носа си, са привлечени от всичко тъмно, философско и мистично. Те са придобили знания чрез житейския си опит и дават добри съвети на хората, които се нуждаят от това. Те са надеждни и имат висока емоционална зрялост за справяне с препятствия.

Върху лявата страна на носа

Тези жени се държат провокативно около мъжете. Те често смущават другите със своето пламенно поведение.

Над горната устна вдясно

Жена с такъв белег по рождение е загадъчна, мистериозна, задълбочена, доминираща и трудолюбива. Тя не е сред онези, които прощават и забравят. Понякога отмъстителна по природа, тя се смята за коравосърдечна и решителна в професионалните си спорове. Почти винаги достига успех.

Под долната устна (от лявата или дясната страна на устната)

Жени като тези вечно търсят истинска, смислена и интимна връзка, но са много ревниви и завистливи. Те страдат от много физиологични заболявания. Обикновено околните изпитват нужда да защитават или да се грижат за тези жени.

Върху устните

Тези жени са много послушни, меки и чувствителни. Достатъчно мързеливи са, за да не могат да поемат отговорности, което е недостатък в характера им.

В ъгъла на устните

Жена с бенка в ъгъла на устните е изключително привлекателна, примамлива, секси и желана от много мъже. Но е склонна на безразборни сексуални контакти и лоялността не е една от силните й черти.

Върху скулите

Жените с такива рождени знаци са страхотни лидери. Те никога не се предават, когато се захванат с нещо, и това им носи успех в различни области.

Върху ушите

Такива жени са много логични, рационални същества. Въпреки че са водени от разума, те често имат манталитет на жертвата и това е единственият им начин да се защитят. Непрекъснато се лутат във вътрешните си конфликти, но в крайна сметка изплуват триумфално от кахъриите.

Върху брадичката

Такива жени имат несломим дух и са едновременно сладки и силни.

Ако бенката е от дясната страна, тези дами са весели, находчиви, тактични и мъдри.

Но ако родилният знак е от лявата страна на брадичката, тя е капризна, ревнива и има много лоши навици.

Ако бенката е разположена по средата на брадичката, тогава притежателката й е много упорита. Абсолютно безполезно е да спорите с такава жена, тъй като тя винаги се придържа към мнението си, дори и да е нелогично. Много лесно може да унищожи екипния дух.

следва продължение

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X