Напишете дума/думи за търсене

4 неща, които се случват с тялото, ако ядем бадеми всеки ден

Яденето на бадеми може буквално да спаси живота ви. В проучване Американската сърдечна асоциация установи, че ниската консумация на ядки увеличава шансовете за развитие на сърдечносъдови заболявания. Бадемите са любими на мнозина не само заради вкуса им, но и заради техните ползи.

Представяме ви 4 промени в тялото, които се случват, ако ежедневно консумираме бадеми.

Помагат за лечение на диабет

Проучването показва, че пациентите, страдащи от диабет тип 2, вероятно ще наблюдават подобряване на физическото им състояние, ако ядат бадеми ежедневно. Те не само помагат за отпушването на артериите чрез намаляване на лошия холестерол, но и допринасят за намаляване на нивата на кръвната захар благодарение на минералите в тях.

Намаляват акнето

Пациентите с тежко акне имат с около 9% по-малко витамин Е в кръвния си поток. Яденето на бадеми за подобряване на състоянието на кожата е отколешен традиционен лек в Близкия изток, който се оказа подкрепен от науката. Тези ядки са пълни с витамин Е и антиоксиданти, които биха могли да ви помогнат да излекувате акнето и да подмладите кожата си.

Помагат за възстановяване след раждане

Индийците консумират бадеми като естествено средство за регулиране на чревния поток и натрупване на енергия. Тези ядки са основна съставка в аюрведичните диети и често се препоръчват на жени след раждане, за да им помогнат да се възстановят бързо и да избегнат появата на стрии.

Може да направят вашето бебе по-умно

Бадемите може да подобрят мозъчната дейност. Яденето на 74 г бадеми седмично може да направи бебето ви по-умно, показва проучване, проведено от испански учени, което наблюдава 2208 бременни жени. След това децата са били наблюдавани, когато са били на 1, 5 и 8 години. Хлапетата, чиито майки са яли бадеми по време на бременност, са получили по-висок резултат на своите тестове за интелигентност.

Сурови, накиснати или печени бадеми?

Според аюрведичната медицина и суровите, и печените бадеми съдържат едни и същи хранителни вещества и по този начин имат еднакви ползи. От друга страна, накисването на бадеми за една нощ и обелването им може да помогне за намаляване на нивата на танин. Смята се, че приемът на големи количества танини може да попречи на усвояването на хранителни вещества.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X