Напишете дума/думи за търсене

Ароматна пъстърва с бадеми

Необходими продукти:

100 г бейби спанак

2 с.л. лимонов сок

2 счукани скилидки чесън

2 ч.л. смлян кориандър

2 ч.л. смлян кимион

1/4 ч.л. смлян бахар

4 x 200 г филе от пъстърва

50 г нарязани на филийки печени бадеми

170 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 1 с.л. зехтин на средна температура и прибавете спанака за 3 мин. Махнете от огъня.

2. Смесете 125 мл зехтин с лимоновия сок, чесъна и подправките. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер.

3. Загрейте предварително фурната на 200C. Загрейте останалия зехтин и сложете филетата пъстърва в тигана. Гответе всяка от страните 2 мин или докато до златисто. После сложете пъстървата за 5 мин във фурната.

4. Сервирайте пъстървата, поръсена с бадеми и гарнирана с бейби спанак.

Бахарът помаха за доброто храносмилане. Съставките в тази подправка служат като упойка за тъпата болка. Танините в бахара облекчават артрита и недобрия мускулен тонус.

За още вкусни предолжения, срещи със специалисти по здравословно хранене и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X