Напишете дума/думи за търсене

Макарони в гювече

богато на фосфор

лесно

3 порции

30 мин

За една порция:

329 ккал

мазнини 12 г

холестерол 18 мг

въглехидрати 45 г

протеини 10 г

фибри 3 г

необходими продукти:

1/2 пакет макарони

1 с.л. зехтин

сол и пипер на вкус

1 чушка

1 домат

кашкавал

начин на приготвяне:

1 Сварете макароните в подсолена вода до омекване. Изцедете ги добре, овкусете ги със сол и пипер.

2 Нарежете чушката и домата и ги задушете в зехтина. Добавете макароните и разбъркайте за няколко минути.

3 Прехвърлете макароните в гювечета, добавете настърган кашкавал и ги запечете за около 20 мин на 220°С във фурната.

Използвайте по желание пармезан, добавете колбас или кайма по избор.

За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите летни вкусни предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите кои храни са подходящи за плосък корем. Ще разберете кои са тайните на хляба с квас и как се прави величествен домашен сладолед. Тук са и шест идеи за ястия с кръстоцветни зеленчуци, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите безалкохолни напитки по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения със сирена.

Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни омлети.

Ще ви срещнем и с естрагона, който придава изискан аромат на гозбата, а наш специален гост е Анатолий Попов от “Кухнята на Tolik”, който споделя кулинарните си съкровища.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца. Ще ви запознаем и с испанската кухня, която е микс от вкусното на гърците и римляните.

От астролога и нумеролога Алена ще научите, че болестите са лечими, стига да осъзнаете коя е грешката, която ги е предизвикала. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X