Напишете дума/думи за търсене

Правете това, ако страдате от безсъние

Симптомите на безсъние се изпитват от 1/3 от населението на света. Много хора прибягват за помощ до лекарства, но бихме искали да ви предложим друг начин за решаване на проблема.

Какво ще кажете за масаж на стъпалата, който ще ви помогне бързо да заспите? Предлагаме ви няколко техники от рефлексологията, които ви накарат да спите като пън.

Стъпка 1
Започнете с точката на върха на палеца. Масажирайте я с кръгови движения. След това леко натиснете и задръжте за няколко секунди.

Стъпка 2
Продължете да масажирате палеца по цялото му вертикално протежение. Движението на масажа трябва да е отдолу нагоре. Повторете поне 3 пъти.

Стъпка 3
Масажирайте горната част на стъпалото. Придвижете се до пръстите на краката, оказвайки натиск върху всички участъци на възглавничката на стъпалото. Повторете няколко пъти.

Стъпка 4
Масажирайте горната мека част на стъпалото. За да направите това, масажирайте от едната страна към другата. Повторете поне 3 пъти.

Стъпка 5
Масажирайте центъра на стъпалото с палец с кръгови движения. След това натиснете тази точка и задръжте за няколко секунди.

Стъпка 6
Внимателно издърпайте всеки пръст на крака. Започнете с палеца и преминете към кутрето. Повторете няколко пъти. Може също да масажирате пространствата между пръстите на краката.

Стъпка 7
Намерете най-високата точка на глезена във вътрешната част на крака. Пребройте 4 пръста на ширина от тази точка нагоре. Натиснете зад костта и масажирайте с кръгови движения в продължение на 5 секунди. Бременните жени трябва да избягват тази точка на натиск.

Етерични масла, с които ще спите като къпани

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X