Напишете дума/думи за търсене

Тарт с пащърнак и козе сирене

богато на въглехидрати

6 порции

70 мин

за една порция:
329 ккал
мазнини 14 г
фибри 9 г
протеини 15 г
въглехидрати 30 г

необходими продукти:
5 малки пащърнака на дълго
700 г бейби моркови на дълго
1 с.л. мед
2 ч.л. счукани семена резене
150 г бейби спанак
400 г рикота
100 г натрошено козе сирене
2 леко разбъркани яйца
2 с.л. пресен лук на ситно
1 с.л. мащерка на ситно
2 ч.л. настъргана лимонова кора
6 листа бутер тесто
1 с.л. зехтин

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 200?C. Застелете тава с хартия за печене. Сложете пащърнака и морковите, поръсете с меда, семената резене и зехтина. Печете 30-35 мин, или до златисто. Наполовината на времето обърнете зеленчуците.
2 Бланширайте в гореща вода спанака за 30 сек. Изплакнете под студена вода, изцедете и нарежете на дребно.
3 Смесете рикотата, сиренето, яйцата, спанак, пресния лук, мащерката и лимоновата кора. Осолете.
4 Намазнете правоъгълна тава за печене. Една по една слагайте листовете бутер тесто, като поръсвате всяка със зехтин. Намажете обилно с рикота микстурата и завийте краищата на тестото, за да се получи ръб. Поставете върху рикотата печените зеленчуци и поръсете с допълнително количество мащерка. Печете 303-5 мин, или до готовност.

За още вкусни предложения, практични съвети, срещи с кулинарни блогъри и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни светивалентински брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите какви са френските правила за здравословно хранене, ще разберете всичко за шоколада. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за най-лесните и вкусни домашни бисквитки, с които ще зарадвате и малки, и големи. Ще ви поканим в азиатските кулинарни дебри благодарение на виетнамската кухня, ще ви запознаем с полезността на бахара и с меню, подходящо за хора, страдащи от хроничен панкреатит. Ще ви подшушнем как се прави салам он маслини и сушени домати. Предлагаме ви шест рецепти брауни. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какви ястия, приготвени от свинско месо, консумират по света.
Наш специален гост е Здравка от блога „Черпак с мерак“, която ни въвежда в тайнствата на автентични родопски рецепти. В новата ни рубрика „Имаме гости“ всеки брой ще ви предлагаме лесни и бързи менюта за вечеря или обяд.
В броя ще откриете идеи за смутита, детско меню, впечатляващи основни гозби.
От проф. Христо Мермерски ще научите коя е лечебната смес при безплодие. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X